NRK Meny
Normal

Sju drept av væpnet mann i USA

Sju personer, deriblant to barn, er drept i i to boliger i Grand Rapids i USA.

Skytedrama i USA

Familiemedlemmer reagerer da de før høre at tre personer er drept i et hus i Grand Rapids.

Foto: Chris Clark / Reuters

Sju personer, deriblant to barn, ble torsdag drept i to boliger i Grand Rapids i USA. Et av barna skal være ei ti år gammel jente.

I tillegg til barna, ble fem voksne personer funnet drept i de to boligene nordøst i Grand Rapids, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Senere forskanset gjerningsmannen seg i en ny bolig, og sa til politiet at han holdt gisler der. Et hundretall politifolk omringet boligen, og det ble meldt om skuddvekslinger.

Gissel løslatt

Etter forhandlinger med politiet over telefon, løslot gjerningsmannen ei 53 år gammel kvinne som bodde i huset. Han hadde da to gjenværende gisler i huset.

Etter flere timers forhandlinger med politiet, tok gjerningsmannen sitt eget liv, melder avisa Michigan Live. Da hadde han flere ganger truet politiet med å begå selvmord.

De to gislene, en 70 år gammel mann som bodde i huset og en kvinne som var på besøk, skal være i god behold.

Gisseldrama i Michigan

Politiet undersøker den ene boligen, der tre personer ble funnet skutt og drept.

Foto: Adam Bird / Ap

Kan ha drept dattera

Gjerningsmannen var ifølge politiet en 34 år gammel mann. Etterforskerne vet ikke hva som var mannens motiv, men tror han har personlige forbindelser til minst én person i hver av de to boligene.

På en pressekonferanse fredag morgen indikerte politisjef Kevin Belk at et av ofrene var gjerningsmannens datter. Det skriver avisa Michigan Live. Et annet offer skal ha vært hans tidligere kjæreste. Relasjonen til de fem andre ofrene er ikke kjent.

En stor politijakt ble torsdag satt i gang for å oppspore ham.

– Vi ser på ham som væpnet og farlig. Vi har satt inn alle våre ressurser, sa Jon Wu i politiet i Grand Rapids, som ligger i delstaten Michigan.

Den antatte gjerningsmannen er tidligere dømt for voldskriminalitet. Ifølge familiemedlemmer slapp han nylig ut fra fengsel.

Skjøt mot politiet

Wu forteller til nyhetsbyrået Reuters at politiet så at mannen satte seg i en bil like etter at likene ble funnet. Han skal deretter ha forsøkt å flykte til Detroit med politiet jagende like bak. Han skal så ha krasjet og rømt til fots.

Gjerningsmannen skjøt flere ganger mot politiet under jakten. Politiet skal også ha skutt tilbake. To forbipasserende ble skadd under jakten.

Gisseldrama i USA

En politimann står utenfor huset der gjerningsmannen holdt flere personer som gisler.

Foto: Katy Batdorff / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt