Sju britiske terrormistenkte tatt

Britisk politi har arrestert sju personer, mistenkt for terrorkriminalitet.

Olympiastadion i London

Terrorfrykten i Storbritannia øker etter hvert som de olympiske lekene nærmer seg. De siste dagene er 13 mistenkte terrorister arrestert.

Foto: EUROLUFTBILD.DE/ROBERT GRAHN / Afp

Arrestasjonene kommer i kjølvannet av en rutinemessig bilkontroll i South Yorkshire den 30. juni. Utrykningspolitiet fikk mistanke om at bilen manglet gyldig forsikring.

Skjulte våpen

Bilen viste seg å inneholde ulike skjulte våpen og annet materiell. Føreren, passasjeren og fem andre mistenkte er pågrepet.

Politiet opplyser at tre menn ble arrestert tirsdag, to onsdag og en torsdag.

Fem av dem er i 20-årene og fra West Midlands, mens en mann i 40-årene er fra West Yorkshire, melder nyhetsbyrået Associated Press.

De arresterte er mistenkt for blant annet å forberede terrorhandlinger, melder Sky News , men det skal ikke være bevis for at mennene planla terror mot et bestemt mål.

Politiet opplyser at kriminalteknikere gjennomgår innholdet i bilen, og sier at hjemmene til de mistenkte er ransaket.

Politiet har fått ekstra tid ut over de tillatte 48 timene til å avhøre de tre som ble arrestert tirsdag.

Innen tirsdag morgen i neste uke må politiet avgjøre om de skal tiltale mennene, løslate dem, eller be om forlenget varetekt.

Økt årvåkenhet

I går ble seks andre terrormistenkte arrestert i London, en av dem bor i nærheten av de olympiske anleggene.

Les også: Terrormistenkte arrestert i London

Terrorfaren i Storbritannia er for tiden betegnet som «betydelig», og befinner seg på trinn tre på en skala som går til fem.

Sikkerhetspolitiet sier de har registrert økt kontakt mellom ekstreme grupper i forkant av de olympiske lekene som starter i London 27. juli.

Politiet opplyser imidlertid at de ikke har grunn til å tro at pågripelsene av de sju som ble kjent i dag, og de seks i går, har tilknyting til OL-arrangementet.

Det skal heller ikke være noen forbindelse mellom dem som ble arrestert i London og de pågrepne etter bilkontrollen i South Yorkshire.

Statsminister David Camerons talsmann, Steve Field, sier disse arrestasjonene ikke gir grunn til økt terrorfrykt under sommerlekene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt