Sju bortført fra oljerigg i Nigeria

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Opprørere har angrepet en oljeplattform utenfor kysten av Nigeria og tatt sju arbeidere som gisler, opplyser oljeselskapet som driver plattformen.

– En sikkerhetsbrist har oppstått på riggen "High Island VII", heter det i en uttalelse fra selskapet Afren mandag kveld. Angrepet skjedde søndag.

Evakuert

Riggen ble nylig satt i drift på Okoro-feltet utenfor Nigeria.

– To oljearbeidere ble evakuert med helikopter til en klinikk i land etter at de ble såret i beina. Tilstanden deres er stabil, heter det i uttalelsen.

Sju andre arbeidere er tatt som gisler, meldte oljeselskapet tirsdag.

Sju gisler

To av de bortførte oljearbeiderne er franske statsborgene, to er amerikanske, to indonesiske én er fra Canada.

Oljeplattformer utenfor kysten av Nigeria har de siste årene jevnlig blitt angrepet av grupper som stjeler olje og tar gisler for å kreve løsepenger.

I regionen er det også militante gruper som slåss for en mer rettferdig fordeling av landets oljerikdom, som sjelden kommer lokalbefolkningen til gode.

Løsepenger

Vanligvis får gruppene utbetalt løsepenger. Noen lokale, politiske grupper har også oppnådd avtaler om en andel av oljeutbyttet og opprensking av de mest forurensede områdene.

Den største militante gruppen, MEND (the Movement for the Emancipation of the Niger Delta), har stått bak flere bortføringer og angrep mot oljeindustrien tidligere. Men ingen gruppe har foreløpig sagt at den står bak angrepet mot denne oljeplattformen.

SISTE NYTT

Siste nytt