Sju av ti franskmenn mener Fillon bør trekke seg

Den konservative presidentkandidaten François Fillon møter mer motgang etter påstandene om misbruk av velferdsordninger. Ifølge en meningsmåling mister han også oppslutning fra konservative velgere.

Francois Fillon

François Fillon er i hardt vær etter at det ble kjent at både kona og to av barna hans har tjent store summer på å jobbe som parlamentariske assistenter.

Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

79 prosent av de spurte ble ikke overbevist etter Fillons forklaringer tidligere denne uken der han fastholdt at han ikke hadde gjort noe galt.

Fillon er i hardt vær etter at det ble kjent at både kona og to av barna hans har tjent store summer på å jobbe som parlamentariske assistenter. En ordning som er full lovlig, men ifølge påstander har Penelope Fillon mottatt flere millioner kroner gjennom mange år, uten å ha gjort noe som helst.

Det franske korrupsjonspolitiet etterforsker nå denne saken.

Har dårlig oppfatning av Fillon

Mens 70 prosent av de franske velgerne mener Fillon bør trekke seg, sier nå 53 prosent av de konservative velgerne at de har en dårlig oppfatning av François Fillon.

25 prosent har en god oppfatning av ham, mens tallet var lagt høyere før den såkalte «Penelope-gate» ble kjent. Da sa 38 prosent det samme.

Fillion har sagt at han fortsetter valgkampanjen med full styrke, men at han vil trekke seg hvis det blir tatt ut siktelse mot ham i denne saken.

Hvis han skulle kaste kortene, sier 50 prosent av de spurte at de mener Alain Juppé bør overta.

Meningsmålingen er gjort for radiostasjonen FranceInfo av Odoxa blant 1001 personer over 18 år. Feilmarginen er mellom 1,4 og 3,1 prosentpoeng, opplyser instituttet.

Første runde i det franske presidentvalget er i april.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt