Hopp til innhold

Sju år for drapet på Lene Sand i Berlin

BERLIN (NRK): Mannen som drepte Lene Sand (36) fra Mandal og dumpet liket i en elv i Berlin er dømt til sju års fengsel.

Mann dømt for drap i Berlin

7 ÅRS FENGSEL: En 39 år gammel mann er dømt til sju års fengsel for drapet på Lene Sand (36) i Berlin i juni 2015.

Foto: Guri Norstrøm / NRK

I minst to til tre år av de sju årene, må han i tvungen behandling for rusmisbruk

Det har domstolen i Kriminalgericht Moabit i Berlin avgjort. Aktor hadde bedt om sju års fengsel.

Den 39 år gamle chileneren tilsto drapet under rettssaken. Vennen hans som hjalp ham med å dumpe liket er dømt til ni måneders ubetinget fengsel.

Bistandsadvokat Patrick Lundervall-Unger

FORNØYD: Bistandsadvokat Patrick Lundevall-Unger sier familien til Sand er glade for dommen.

Foto: Guri Norstrøm / NRK

Sands mor og to søstre var til stede i retten da dommen ble lest opp.

– Jeg er veldig fornøyd og ufattelig glad for dommen når det gjelder hovedtiltalte. Vi ser jo at mannen er syk og må tvangsinnlegges, sier Patrick Lundevall-Unger, som er bistandsadvokat for Sands familie, til NRK.

Anker den ene dommen

Når det gjelder dommen på ni måneders ubetinget fengsel til medhjelperen, vil bistandsadvokaten anke denne, til tross for at den er strengere enn aktors påstand om seks måneders fengsel.

– Vi mener den dommen burde ha vært på to år, fordi liket ble liggende i flere dager og fordi de brukte lang tid på å planlegge hvordan de skulle kvitte seg med det, sier Lundevall-Unger.

Blir det en ankesak, kan den komme opp til høsten.

I tysk strafferett har bistandsadvokaten mulighet til å legge ned påstand om straff, ikke bare påstand om erstatning, slik det er i norsk strafferett.

Knivdrept og dumpet i elven

36-år gamle Lene Sand fra Mandal ble drept med sju knivstikk i et kunstgalleri i bydelen Wedding i juni 2015. Flere dager senere ble liket fraktet bort i en trillekoffert på S-bahn og forsøkt senket i elven Spree i Treptowparken. Kofferten ble imidlertid funnet av forbipasserende.

Sand og chileneren hadde innledet et forhold før hun ble drept. 39-åringen påstod at det skjedde i affekt og at han i tillegg var ruset.

Retten mener imidlertid at det ikke skjedde i affekt, men at det var en spontan handling. De la vekt på at Sand først ble slått ned, så holdt i bakken og deretter stukket syv ganger med kniv og at tiltalte hadde tid til å tenke seg om før han drepte.

Drapet på Lene Sand har også blitt fulgt av tysk presse.

Lene Sand

DREPT I BERLIN: Lene Sand fra Mandal ble drept i Berlin i 2015. FOTO: PRIVAT/JOACKIM JØRGENSEN

SISTE NYTT

Siste nytt