NRK Meny
Normal

Filippinsk sjørøver bak bortføring av irsk prest

En notorisk filippinsk sjørøver står bak bortføringen av en eldre irsk prest i den sørlige delen av Filippinene i helgen.

Michael Sinnott
Foto: Missionary Society of St. / Scanpix/AP

Sjefen for de filippinske militære i Zamboanga, general Benjamin Dolorfino, sa onsdag at sjørøveren Guingona Samal, kan ha gitt presten videre til muslimske opprørere.

Godt organisert

– Vi har identifisert kidnapperen som Guingona Samal, en beryktet sjørøverleder med tilholdssted på Zamboanga-halvøya, sier Dolorfino.

Presten Michael Sinnott (79), kjent under navnet Father Mick, ble bortført fra sitt hjem søndag kveld av seks væpnede menn i det som så ut til å være en godt organisert operasjon.

Presten ble fraktet avgårde i en motorbåt, og militæret tror han nå befinner seg 30 kilometer fra Pagadian i et øde område.

Våpenhvile

Dolorfino sa at de militære forsøker å få klarhet i etterretningsmeldinger om at sjørøveren kan ha gitt Sinnott videre til Moro-fronten for islamsk frigjøring (MILF). MILF selv benekter at de er involvert.

– Vi er i dialog med MILF for å få presten trygt tilbake, sier Dolorfino.

Myndighetene og MILF inngikk våpenhvile i 2005. En komité bestående av medlemmer fra begge parter har ansvaret for å påse at våpenhvilen overholdes.

En talsmann for MILF som tidligere har nektet for at gruppen er involvert i bortføringen, sier nå at de vil undersøke om Sinnott kan være i hendene på den lokale MILF-lederen Latip Jamat.

– Vi kan ikke bekrefte dette, men vi dobbeltsjekker det nå. Hvis det viser seg å stemme, vil vi ta alle midler i bruk for å få satt ham fri, sier talsmannen til AFP.

Ikke krav om løsepenger

Misjonsgruppen Columban Missionaries hvor den bortførte presten var tilknyttet, har så langt ikke mottatt noe krav om løsepenger:

De er bekymret for Sinnots helse, siden han er avhengig av medisiner etter en firedobbel bypassoperasjon.

– Jeg ber igjen kidnapperne om å så snart som mulig slippe fri Father Mick, sier misjonsleder Patrick O'Donoghue.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt