Sjödin dømt for bråk

Den svenske ungdomspolitikeren Anna Sjödin er dømt til 120 dagsbøter for bråk på et utested i Stockholm.

Anna Sjödin
Foto: Patrik Österberg / SCANPIX / SCANPIX

Det var i januar i år på utestedet Crazy Horse i Stockholm at lederen for Sveriges svar på AUF havnet i bråk med dørvakten Babak Jamal.

Torsdag ble politikeren dømt av Tingsratten i Stockholm til å betale 120 dagbøter på 300 kroner hver for voldsbruk og grov uorden.

Sjödin må også betale dørvakten en erstaning på 5500 kroner etter at to vitneprov overbeviste retten om at hun kalte Jamal svartskalle og gjorde voldsom motstand, da hun skulle kastes ut.

Mulig statsminister

Ifølge retten var krenkelsene Jamal ble utsatt for alvorlige og av rasistisk karakter, meldte Stockholm-avisen Aftonbladet torsdag. 

Anna Sjodin har hele tiden nektet seg skyldig i anklagene mot henne og sagt at det i virkeligheten var hun selv som ble utsatt for overgrep.

Hun er kjent som en fremadstormende politiker og har vært nevnt som en mulig fremtidig statsminister.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt