NRK Meny
Normal

Sjefen: – Slik er Madeleine på jobb

STOCKHOLM (NRK.no): Prinsesse Madeleine jobber fulltid for den veldedige organisasjonen Childhood og beskrives av sjefen som en høyt verdsatt medarbeider, flittig og detaljorientert – og en som gjerne utfordrer sjefen.

Prinsesse Madeleine jobber fulltid for organisasjonen World Childhood Foundation. NRK.no har møtt sjefen hennes, generalsekretær Anna de Geer, som velvillig forteller om hvordan prinsessen er i arbeidet sitt. Foto av Madeleine: Mikael Silkeberg/Childhood

Se prinsesse Madeleine i arbeid for World Childhood Foundation, en organisasjon hennes mor dronning Silvia i sin tid stiftet.

Vilde Helljesen og Kristin Granbo i Stockholm
Foto: NRK

Foruten å representere Sverige, har prinsesse Madeleine de siste årene jobbet 100 prosent for World Childhood Foundation, kalt Childhood - en organisasjon som dronning Silvia stiftet for 14 år siden.

Prinsessens sjef, Childhoods generalsekretær Anna De Geer, tegner et bilde av en ansatt som er svært opptatt av jobben sin. Selv ikke uken før det store prinsessebryllupet, har Madeleine tatt seg fri.

– Hun jobber jo fulltid, så når hun nå har vært i Sverige disse dagene, har hun vært på kontoret her i Stockholm for å jobbe, sier De Geer.

Nøye og humoristisk

Anne De Geer, generalsekretær i Childhood

Anne De Geer, som leder Childhood, beskriver prinsesse Madeleine som varm, flittig og med en stor porsjon humor.

Foto: Vilde Helljesen / NRK

Hun forteller at prinsessens engasjement i Childhood begynte i 2007, samtidig som hun parallelt studerte blant annet barnepsykologi for å få relevant kunnskap til arbeidet i organisasjonen.

I dag er Madeleines arbeidsplass i hennes nye hjemby New York, hvor hun jobber hver dag ved Childhoods kontorer.

– Arbeidet krever veldig mye organisasjon og detaljarbeid, og der er prinsessen veldig, veldig dyktig. Hun er utrolig nøye, og hun ser detaljene. Hun sier seg aldri ferdig med jobben før hun føler det er perfekt, sier De Geer og legger til:

– Og så har hun en stor porsjon humor, og det er veldig bra å ha i dette arbeidet. Hun er varm og empatisk og veldig hyggelig å arbeide med og ha omkring seg.

– Hun gjør ikke bare som man sier

De Geer har tett kontakt med sin medarbeider i New York og forteller om en høyt verdsatt kollega.

– Hun er veldig morsom å jobbe med. Hun lytter, men det som også er bra med prinsessen, er at hun ikke bare gjør som man sier, sier De Geer.

– Dersom det er noe hun brenner for, eller er usikker på, setter hun også spørsmål ved ting. Det liker jeg som sjef, jeg vil at man skal utfordre meg og stille motspørsmål, og det er prinsessen veldig god til. Hun pusher tilbake og sier at «dette er jeg ikke enig i», «hvorfor skal vi gjøre det på den måten?» og så videre. Slik kan jeg som sjef også lære av henne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Prinsesse Madeleine på jobb for Childhood

Her er prinsesse Madeleine på jobb for Childhood. Prinsessen har jobbet for den veldedige organisasjonen siden 2007, og jobber på fulltid fra Childhoods kontor i New York.

Foto: Mikael Silkeberg/Childhood

Madeleine med prosjektansvar for Kina

Det siste halvannet året har prinsesse Madeleines oppgave i hovedsak vært å øke kjennskapen til Childhood og organisasjonens arbeid, samt å jobbe med en kampanje som skal rette søkelyset mot hvor viktig det er å gi barn muligheten til en barndom fylt med kjærlighet, trygghet, latter og lek.

Tidligere har hun vært prosjektleder på konkrete prosjekter, og har blant annet hatt ansvar for organisasjonens arbeid i Kina.

I et magasin utgitt av Childhood, har prinsessen selv skrevet om flere av sine besøk, blant annet til et barnehjem i Hohot i Kina. Madeleine beskriver der et møte med en tre år gammel jente som gjorde stort inntrykk på henne.

«Jenta og jeg satt sammen og malte, klippet ut papirdukker og lekte med små plastikkflasker. Hun smilte til meg med blide øyne. Da hun hadde kommet til hjemmet, hadde hun vært helt annerledes, fortalte en ansatt. Til å begynne med klarte ingen å få ordentlig kontakt med jenta, hun satt bare og dunket hodet sitt i veggen siden hun hadde vært understimulert.»

Prinsessen beskriver også et besøk på et senter med et spesielt program for fosterbarn i Florida i USA. Madeleine forteller at hun gjerne ville få barna til å snakke om fremtiden, og hva de ville bli når de blir store.

«En liten gutt svarte sjenert at han ikke visste. Nedslått sa han: «Vet du at jeg er fosterbarn?» «Ja, jeg vet det. Men visste du at Supermann var et fosterbarn også?» Gutten lyste opp og løp bort til vennene sine,» skriver Madeleine.

Brudeparets gaveønske

Når prinsesse Madeleine og Chris O'Neill gifter seg lørdag, er bidrag til Childhood eller stiftelsen MinStoraDag det paret ønsker deg i bryllupsgave.

Det har gjort at Childhood allerede har fått inn gavepenger, både fra organisasjoner, selskaper, privatpersoner og prinsessens personlige venner.

– Vi er så glade for det. Det er typisk prinsesse Madeleine at hun også i slike stunder tenker på dem som ikke har det så bra, og vil gi noe tilbake, sier De Geer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt