NRK Meny
Normal

– Én gang i måneden er de syke

Direktøren for en stor arbeidsgiverorganisasjon i New Zealand mente kvinners menstruasjon skapte problemer for arbeidet deres.

John Key

ARKIV: New Zealands statsminister, John Key, sier det var uunngåelig at Alasdiar Thompson mistet jobben etter sine kvinnenedsettende uttalelser.

Foto: Marty Melville / Afp

Det var i forbindelse med en radiosending 23. juni at Alasdair Thompson, direktør for arbeidsgiverorganisasjonen «Employers´ and Manufacturers´ Association», kom med de kontroversielle uttalelsene, skriver BBC.

– Livets realiteter

Thompson skulle kommentere hvorfor kvinner i New Zealand fikk 12 prosent lavere lønn enn menn.

– Hvem er mest borte fra jobben? Kvinner, generelt, sa han, og fortsatte:

– Hvorfor? Fordi én gang i måneden er de syke. Ikke alle, men noen.

Han påpekte også at kvinnene også måtte ta seg fri fra jobben fordi de har barn, før han la til:

– Jeg liker ikke å si slike ting, fordi det høres ut som jeg er kvinnediskriminerende, men dette er livets realiteter, sa Thompson under radioprogrammet på NewstalkZB.

– Hørtes ut som en dinosaur

– Jeg er ikke ansvarlig for hans kommentarer, men det hørtes ut som om hjernen hans kapitulerte. Han hørtes ut som en dinosaur, kommenterte arbeidsminister Kate Wilkinson til flere medier.

– Å ha noen med så neandertale meninger som direktør for en arbeidsgiverorganisasjon, undergraver hele organisasjonens troverdighet, sier Representanten for det politiske partiet «Green», Sue Kedgley til nzherald.

Holdninger fram i lyset

Thompson beklaget senere uttalelsene sine, men da hadde kommentarene allerede skapt så voldsomme reaksjoner at han måtte ta sin hatt og gå.

Ifølge statsminister John Key var det uunngåelig at sjefen over alle sjefene fikk sparken som følge av sine uttalelser.

– I det minste kommer noen av disse holdningene som noen arbeidsgivere har frem i lyset, men de er temmelig sjokkerende og fullstendig kvinnediskriminerende, konkluderer Kedgley.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt