NRK Meny
Normal

Monstertruck-fører mistenkt for uaktsomt drap

Innbyggerne i den nederlandske byen Haaksbergen er i sorg etter at tre mennesker døde på et monstertruck-arrangement søndag. Sjåføren mistenkes for uaktsomt drap.

Monster-truck-ulykke i Haaksbergen

Folk trakk i dag til ulykkesstedet for å legge ned blomster.

Foto: VINCENT JANNINK / Afp

Monstertruck-ulykke i Nederland

Helsepersonell tar hånd om de skadde etter ulykken søndag.

Foto: ERIC BRINKHORST / Reuters

Den uforståelige ulykken hvor en monstertruckfører mistet kontrollen og braste inn i tilskuermengden krevde tre menneskeliv.

En mann i 50-årene, en 73 år gammel kvinne og en fem år gammel gutt mistet livet. Guttens åtte år gamle søster ligger kritisk skadet på sykehus, melder Volkskrant.

Totalt ble 23 mennesker skadd i ulykken.

– Kan ha kjørt ulovlig

I dag hang flaggene i byen på halv stang og innbyggerne møttes på ulykkesstedet for å legge ned blomster.

Føreren av ulykkesbilen ble pågrepet etter ulykken. Ifølge hans advokat Rob Oude Breuil er han sønderknust. Mannen er mistenkt for uaktsomt drap, men det er foreløpig ikke tatt ut formell siktelse.

Haaksbergen kommune vil ifølge Tubantia undersøke om arrangørene av løpet hadde innhentet de nødvendige tillatelsene.

Tre personer omkom da føreren av en monstertruck mistet kontrollen, slik at det store kjøretøyet kjørte inn i en folkemengde øst i Nederland.

SE VIDEO: Stuntet gikk forferdelig galt da monstertrucken braste inn i folkemengden.

Ifølge ordfører Hans Gerritsen var han ikke klar over at det var et monstertruck-arrangement kommunen hadde sagt ja til.

– Jeg er helt knust. Da jeg ble informert om ulykken fortalte politiet at en stor mengde mennesker lå skadet i en haug. Det gjør noe med deg, sier Gerritsen.

Beslagla kjøretøyet

Politiet har beslaglagt monstertrucken og skal undersøke kjøretøyet for å avdekke om det var tekniske feil som førte til ulykken.

Etter å ha kjørt over noen parkerte biler i en hastighet på 30 kilometer i timen, svingte kjøretøyet til venstre og braste inn i folkemengden.

Ifølge Monster truck racing association kan arrangørene i tillegg ha brutt de internasjonale retningslinjene for stuntkjøring med slike kjøretøy.

Ifølge retningslinjene skal ikke publikum oppholde seg på det stedet på banen der ulykken skjedde.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt