Sjåføren av lastebilen arrestert

Ungarsk politi sier at de har arrestert sjåføren av lastebilen som det torsdag ble funnet 71 døde flyktninger i.

Politiet i Østerrike holder pressekonferanse om funnene av flyktinger i en lastebil torsdag. Pressekonferansen holdes på tysk.

Se pressekonferanse med østerriksk politi.

Politiet i Ungarn sier at den arresterte sjåføren er en rumensk statsborger som er mistenkt for menneskesmugling.

Den østerriksk avisen Krone melder at totalt sju personer skal være pågrepet i Ungarn i forbindelse med funnet av de døde flyktningene.

Østerrikske myndigheter kan ikke bekrefte meldingen.

Østerrikske myndigheter sier at over 70 mennesker mistet livet. Avisen Krone skriver at antall døde nå oppe i 71 mennesker.

Likene skal også ha vært så ille tilredt at politiet i går ikke ville oppgi et mer nøyaktig anslag.

Lastebilen ble i går kveld tauet til lokalene til et tidligere grenseveterinærsenter.

Der skal arbeidet med å hente ut likene ha pågått gjennom natten og det har nå ført til de nye tallene

Politiet i Burgenland i Østerrike skal holde en pressekonferanse om saken klokken 11.00 i dag. Der er det ventet å komme ut mer informasjon om de døde.

Biler på motorvei

Lastebilen med de døde flyktningene ble oppdaget på den tett trafikkerte motorveien A4.

Foto: Dieter Nagl / AFP

Spor etter mistenkte

Østerrike og Ungarn har opprettet et felles kriseteam for å etterforske hvem som sto bak forsøket på å smugle flyktningene i lastebilene.

Ifølge den østerrikske avisen Der Standard er det spor som peker mot bakmenn fra Ungarn og Romania.

Lastebilen saumfares nå av åstedsgranskere for om mulig å finne spor som kan hjelpe i jakten på menneskesmuglerne som nå har over 70 liv på samvittigheten.

Slu alarm på grunn av lukten

Lastebilen ble funnet i nærheten av Østerrikes grenser til Ungarn og Slovakia. Det antas at den har stått der siden den krysset den ungarske grensa onsdag kveld.

Torsdag formiddag slo en politipatrulje alarm på grunn av en stram lukt og væske som lekket ut fra kjøretøyet – en kjølebil med ungarske nummerskilter.

– De sjekket bilen og fant ut at den ikke hadde noen sjåfør. Blod dryppet fra bilen, og det luktet lik, fortalte polititalsmann Helmut Marban i Burgenland til Reuters.

Laster kart, vennligst vent...

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt