NRK Meny
Normal

Sivile drept i bombeeksplosjon

Seks sivile er drept i en bombeeksplosjon i Afghanistan.

Bilbombe i Pakistan

Sikkerhetsstyrker på markedsplassen i Dera Ismail Khan 14. juni i år hvor en bombeeksplosjon drepte minst seks personer og skadet 15 personer. Myndighetene mistenker Taliban for å stå bak angrepet.

Foto: Muhammad Kashif / AFP

- Vi mistenker at Taliban har plantet bomben og at målet deres var militære sikkerhetsstyrker, sier en talsmann for lokale myndigheter, Naqibullah Arween.

Tre kvinner og tre menn, som alle tilhørte samme familie, ble drept i bombeeksplosjonen som skjedde i Herat-provinsen i det vestlige Afghanistan, sent i går kveld. Familien var på vei fra Herat by tilbake til Gozara da bilen de kjørte med, traff en veibombe.

En engelsk soldat ble i dag drept i det sørlige Afghanistan da bil-konvoien han var i, ble utsatt for et angrep. Omstendighetene rundt hendelsen er ikke kjent, opplyser den NATO-baserte internasjonale sikkerhetsstyrken i en uttalelse i dag.

Utenlandske soldater

I går ble tre andre utenlandske soldater drept i kamper mot Taliban-opprørerne i Afghanistan. Nærmere 90.000 utenlandske soldater er stasjonert i Afghanistan. Troppene bistår afghanske myndigheter i arbeidet med å bekjempe opprøret.

Les mer: Offensiv mot Taliban vinner fram

Pakistanske regjeringsstyrker fører krig mot opprørerne fra Taliban-militsen, og landet har den siste tiden vært rammet av flere dødelige bombeangrep og bakholdsangrep.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt