Normal

Rubio kan vente hard medfart i natt

(NRK: MANCHESTER) Han stiger på meningsmålingene og ligger på andreplass i New Hampshire. Derfor will Marco Rubio (45) trolig få hardest medfart i den republikanske TV-debatten i natt.

UKAS STJERNE
Foto: Tove Bjørgaas

– Saken er klar. Jeg har endelig bestemt meg. Jeg stemmer på Marco Rubio på tirsdag, sier Jane Grim.

Sammen med sin 14 år gamle sønn Justin har hun kommet til gymnsalen på en skole i den lille byen Derry for å høre en 45 år gammel senator fra Florida fortelle hvorfor han bør bli USAs neste president.

OVERBEVIST:

Jane Grim og sønnen Justin liker Marco Rubio. Mor vil stemme på ham på tirsdag, men mer enn 50 prosent av velgerne har fortsatt ikke bestemt seg.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

– Han har historie som inspirerer og gode løsninger for landet vårt, mener Grim.

100 000 dollar i studielån

– De siste månedene har jeg hørt mange unge si at den amerikanske drømmen er død. Det er helt forferdelig å høre slikt. Jeg vil gjenreise folks tro på at deres barn vil gjøre det litt bedre enn de selv gjorde, sier Rubio fra scenen.

Han vet hva han snakker om. Foreldrene innvandret fra Cuba i 1956, og faren sluttet på skolen da han var ti år. Han jobbet som bartender i helger og høytider for å tjene nok til å forsørge familien. Marco Rubio lyktes. Men presidentkandidaten selv måtte ta opp 100 000 dollar i studielån for å kunne fullføre jusstudiene.

– Han har opplevd det han snakker om på kroppen. Først for fire år siden klarte han å betale tilbake det meste av studielånet sitt, og han er far til fire barn. Det er krevende å oppdra fire barn i dette kostbare landet, sier Ana Hernandez. Hun har tatt fri fra jobben i Florida for å drive frivillig valgkamp for Rubio i New Hampshire.

– Spesielt de unge er interesserte i ham, sier hun.

EN EKTE LIVSHISTORIE:

Ana Hernandez og søsteren Maria har kommet fra Florida for å banke på dører for Marco Rubio i New Hampshire.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

Trump tilbake

Nattens debatt ved St. Anselm College vil utvilsomt bli intens. Donald Trump er tilbake etter at han boikottet de siste debatten før valget i Iowa. Han leder fortsatt på meningsmålingene i New Hampshire selv om ledelsen har blitt litt mindre.

Jeb Bush, John Kasich og Chris Christie kjemper for å overleve i valgkampen og vil kanskje ta av hanskene i sine angrep på Rubio.

– Det er svært vanskelig å spå hvordan både debatten og valgkampen vil utvikle seg fram mot tirsdag, sier James Pindell som er politisk journalist i Boston Globe.

Om Trumps velgere vil møte opp i valglokalene er en ting, en annen er om Marco Rubios framgang vil fortsette eller om en av de andre mer moderate kandidatene kan gjøre det bedre enn ventet.

ANER IKKE HVEM SOM VINNER:

Boston Globe-reporter James Pindell har dekket valgkampen i New Hampshire ved de siste fire presidentvalgene, men mener årets valgkamp er veldig spesiell og uforutsigbar.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

I dag sto velgere for eksempel i lange køer for å slippe inn på et av Jeb Bushs valgmøter i New Hampshire, og mer enn ett hundre mennesker måtte snu i døra fordi det var fullt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt