Her blir elefanten Anne sparket og slått med høygaffel

En britisk sirkuseier er dømt for tre tilfeller av dyremishandling etter at hemmelige opptak viste en ansatt som sparket og slo elefanten med en høygaffel.

Sirkuselefanten Anne blir sparket

Stallarbeideren sparker elefanten Anne. Sirkuseieren er nå dømt til tre års betinget fengsel.

Foto: Newsteam / ADI / SWNS

Mishandlingen av sirkuselefanten Anne ble filmet i smug av dyrevernsorganisasjonen Animal Defenders International (ADI) i fjor vinter, og ble brukt da saken gikk for retten i Northampton denne uka.

Videomaterialet viser blant annet en ansatt som slår elefanten med en høygaffel og en kjepp. Ifølge ADI blir Anne også sparket og slått 48 ganger i ansiktet og kroppen.

Anne hadde leddgikt, og problemer med å stå på beina. Hun sto lenket fast i flere dager av gangen, og viste også tydelige tegn på stress, blant annet ved å vugge frem og tilbake, heter det i dommen.

Det var ekteparet Bobby og Moira Roberts, som driver sirkuset Super Circus i Cambridgshire, som sto tiltalt for mishandlingen.

Se ADIs video:

– Skammelig

Da førstnevnte så videoen, forklarte han ifølge The Guardian at han ikke visste om det som foregikk i stallen der Anne sto om vinteren.

– Det er skammelig og forkastelig. Jeg kan ikke si hva jeg ville ha gjort. Politiet skulle ha vært involvert. Når jeg tenker på, kan jeg nesten ikke tro det, sa Roberts.

Roberts fortalte retten at han ville ha grepet inn dersom han visste hvor dårlig Anne ble behandlet, og sa at han pleide å gi elefanten brandy og sukkerspinn når hun så misfornøyd ut.

Den ansatte som ble filmet skal ha vært fra Romania, og har allerede reist tilbake til hjemlandet. Roberts hevder vedkommende ikke fulgte instruksene han hadde fått.

– Har opprørt mennesker over hele landet

Bobby Roberts ble fredag dømt til tre års betinget fengsel.

Han ble funnet skyldig i å unnlate å hindre en ansatt i å mishandle dyret, og for å ikke ha gitt elefanten behandling og medisiner for leddgikt. Kona Moira ble frikjent.

– Bildene av mishandlingen av elefanten Anne har opprørt mennesker over hele landet. Roberts hadde et klart ansvar for elefantens velferd, noe han med viten og vilje forsømte da han behandlet henne på en så forkastelig måte, sa Richard Crowley fra påtalemyndigheten.

Anne er en 58 år gammel elefant fra Sri Lanka, og har vært tilknyttet sirkuset helt siden 1957.

Hun har nå fått en egen innhegning i dyreparken Longleat, der hun kan bevege seg fritt, skriver Daily Mail.

SISTE NYTT

Siste nytt