NRK Meny
Normal

Singapores første terroroffer

Lo Hwei Yen ble funnet drept i 19. etasje på Oberoi-hotellet i Mumbai.

Lo Hwei Yen/Trident Oberoi-hotellet
Foto: Scanpix/AFP

Den 28 år gamle kvinnelige advokaten er den første singaporske statsborgeren som er drept i et terrorangrep siden Singapore ble selvstendig republikk i 1965. Det skriver landets største avis Straits Times i dag.

Lo ble bekreftet død i går etter at å ha blitt identifisert av ektemannen Michael Puhaindran. Puhaindran reiste selv til Mumbai torsdag kveld i håp om å finne Lo i live. De to hadde bare vært gift i litt over ett år.

Oberoi-hotellet i Mumbai

Lo ble drept i 19. etasje på dette hotellet.

Foto: SAJJAD HUSSAIN / AFP

Til sammen 24 gisler ble funnet drept på Oberoi-hotellet i går.

Planla én natt på hotellet

Lo jobbet for det internasjonale advokatfirmaet Stephenson Harwood i Singapore, og hun hadde reist til Mumbai for å delta på et foretningsseminar. Etter planen skulle hun bare overnatte én natt på hotellet.

Ektemannen Michael Puhaindran snakket med Lo to ganger på torsdag, en gang før og en gang etter at hun var tatt som gissel.

Første gang Lo ringte mannen sin var klokken 02.00 torsdag. Hun skal da ha fortalt at hun hadde hørt skyting, og at hotellpersonalet hadde bedt henne gå til en annen etasje. Da hun ringte andre og siste gang, kl. 06.00, var hun allerede tatt som gissel.

Videreformidlet terrorbeskjed

I en av telefonsamtalene fra Lo ble singaporske myndigheter bedt om å videreformidle en beskjed til myndighetene i Mumbai. Beskjeden fra terroristene var at de ville drepe Lo dersom indiske myndigheter gikk til aksjon mot dem, skriver Straits Times.

Lo Hwei Yen

Straits Times.

Foto: Faksimile / NRK

Singapores utenriksdepartement bekrefter at de fikk en beskjed fra terroristene gjennom Lo.

- Vi ber om forståelse for at vi ikke kunne bekrefte dette tidligere, fordi situasjonen var uoversiktlig og under rask utvikling, sier tjenestemann Jai S. Sohan i Singapores utenriksdepartement til avisen.

Ifølge Sohan ble beskjeden fra terroristene videreformidlet til Indias øverste myndigheter.

Nærmere 200 drept

Myndighetene i Mumbai opplyser i dag at 195 mennesker er bekreftet drept og 295 såret i angrepene.

Lo Hwei Yen var en av til sammen 22 utlendinger som ble drept i terrorangrepet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt