NRK Meny
Normal

Sikkerhetskonferanse i Irak

Irak har invitert en rekke land til en konferanse om landets sikkerhet. Blant de inviterte er naboland som Iran og Syria.

Et utbrent bilvrak i Bagdad
Foto: MOHAMMED AMEEN / REUTERS

Også de fem faste medlemslandene i FNs sikkerhetsråd er invitert. En talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet bekrefter at USA vil delta. 

Han utelukker ikke at USA kan benytte muligheten til å snakke direkte med Iran, men Det hvite hus nedtoner en slik mulighet.

Konferansen vil bli holdt i den irakiske hovedstaden i midten av mars, ifølge den sjiamuslimske politikeren Sami al-Askari, som er en av statsminister Nuri al-Malikis rådgivere.

- Vi vil be alle naboland om å slutte å blande seg inn i irakiske anliggender og om å legge press på de væpnede gruppene de har forbindelser til for å stanse volden, sa al-Askari til nyhetsbyrået AFP.

- Dette gjelder ikke bare Iran og Syria, men også andre land som Saudi-Arabia, la han til.

Han forteller at Irak vil invitere Syria, Iran, Tyrkia, Jordan, Saudi-Arabia, Kuwait, Egypt, de faste medlemmene av FNs sikkerhetsråd, Den arabiske liga, Den islamske konferanseorganisasjonen (OIC) og kanskje EU til den planlagte sikkerhetskonferansen, som skal holdes på ministernivå..

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt