Hopp til innhold

Signaler fra svart boks fra EgyptAir oppdaget

Franske etterforskere bekrefter at de har fanget opp signaler fra en av de såkalte svarte boksene fra det styrtede EgyptAir-flyet

Flyet fra Egyptair som nå er savnet, tar av fra flyplassen i Wien i august 2015

SIGNALER: Et fransk fartøy skal ha plukket opp signaler fra de svarte boksene på det styrtede EgyptAir-flyet.

Foto: STRINGER / Reuters

Etter to ukers søk kan franske etterforskere bekrefte at de har fanget opp signaler fra en av de såkalte «svarte boksene» fra EgyptAir-flyet som styrtet utenfor kysten av Egypt 19. mai. Det melder det franske nyhetsbyrået AFP onsdag ettermiddag.

– Signalet fra ferdskriverens sender har blitt oppfanget, sier Remi Jouty i det franske etterforskningskontoret som deltar i søket.

AFP meldte først at en av boksene var funnet, men presiserte senere at det er signaler fra denne som er fanget opp. Boksene, som inneholder flyets ferdskriver og taleregistrator, kan gi svar på hva årsaken til styrten var.

Fransk skip plukket opp signaler

Ifølge egyptiske myndigheter for sivil luftfart vil det ta en uke før en annen båt med utstyr for å få hevet boksene er fremme ved funnstedet, melder BFM-TV.

Tidligere på onsdag meldte de egyptiske myndighetene også at det franske marinefartøyet La Place hadde plukket opp signaler som kunne komme fra en av flyets dataopptakere, bedre kjent som en av de svarte boksene. De viste til en uttalelse fra kommiteen som etterforsker styrten.

De sa ikke når signalene ble oppdaget, men den franske marinen bekrefter at La Place kom frem til søkeområdet på tirsdag. Ifølge uttalelsen plukket La Place opp signaler fra havbunnen i området hvor det søkes etter vraket.

Årsak ikke kjent

EgyptAir-flyet styrtet i Middelhavet med 66 mennesker om bord, på vei fra Paris til Kairo etter å ha forsvunnet fra radaren. Ifølge EgyptAir kom det aldri et nødsignal fra flyet.

Siden styrten har små biter av vraket og levninger etter passasjerer dukket opp, men det er antatt at store deler av flyet befinner seg dypt under vann.

Det er enda ikke klart hva som skjedde med EgyptAir MS804, som styrtet 20 minutter før det skulle lande i Kairo. Ingen terrorgrupper har tatt på seg ansvaret.

SISTE NYTT

Siste nytt