- Ingen Siemens-ansatte skal fly med Ryanair

Det tyske konsernet Siemens boikotter Ryanair og krever bedre sikkerhet for passasjerene i det irske flyeselskapet. Ingen av de 380.000 ansatte i konsernet skal bruke Ryanair på forretningsreise.

Siemens krever bedre sikkerhet for sine ansatte for å fly med Ryanair.
Foto: ALBERT GEA / Reuters

- Siemens-ledelsen i Tyskland har bestemt å boikotte Ryanair en stund for å presse flyselskapet til å gjøre tiltak for å bedre sikkerheten for våre ansatte, sier pressesjef Caroline Rylander i Siemens til Sveriges Television (SVT).

Siemensledelsen besluttet boikotten etter at Ryanair i det siste er rammet av flere nestenulykker og hendelser. Blant annet måtte tre Ryanair-fly nødlande i Valencia i Spania på grunn av mangel på drivstoff. I tillegg ble tre passasjerer skadet under en nødlanding i Palma, melder SVT.

Ryanairs informasjonssjef Steven McNamara sier til SVT at han ikke kjenner til Siemens' boikott av flyselskapet.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt