NRK Meny
Normal

Sharif hjem for andre gang

Flyet med pakistans tidligere statsminister Nawaz Sharif landet på flyplassen i Lahore ved 1430-tiden i ettermiddag. 

Tilhengere av Nawaz Sharif venter på at han skal komme hjem.
Foto: Arif Ali / AFP

Sharif har oppholdt seg i Saudi-Arabia etter at han ble sendt ut igjen av Pakistan da han forsøkte å komme hjem etter åtte års eksil i begynnelsen av september.

Den gangen begrunnet myndighetene utsendelsen med korrupsjonsmistanker.

I ettermiddag kom han hjem med myndighetenes godkjennels i et fly som den saudiarabiske kongen hadde stilt til disposisjon.

Sammen med Sharif var familiemedlemmer og rådgivere. Fjernsynsbilder fra flyplassens ankomsthall viste den tidligere statsministeren som vinket til begistrede tilhengere.

- Vi vil ha demokrati og ingenting annet, sa Sharif til BBC på telefon straks etter landingen.

Fra flyplassen skal Sharifs bilkortesje kjøre gjennom sentrum av Lahore og skal stoppe ved en helligdom som er viet til byens skytsengel.

Brøt sperringer

Mange tusen Sharif-tilhengere hadde samlet seg ved flyplassen i Lahore flere timer i forveien for å ønske ham velkommen hjem. Politiet var sterkt til stede, men en kjerne på rundt 100 Sharif-tilhengere klarte å bryte seg gjennom sperringene utenfor ankomsthallen.

1500 andre sto i mot sikkerhetspolitiets bambuskjepper og samlet seg på en av flyplassene parkeringsplasser.

Der ropte de slagord mot president Pervez Musharraf som avsatte deres helt for åtte år siden, og selv tok makten.

Mange tusen andre forventningsfulle ventet bak sperringene.

- Det har tatt oss hele dagen å komme hit fra den andre enden av byen fordi politiet stoppet oss ved hver eneste kontrollpost, men nå er vi her og vil gi Navaz Shariff en hjertelig velkomst, sa en av eksstatsministerens tilhengere, Mustafa Ali.

Stort politioppbud

Rundt 1000 politifolk var på flyplassen da Sharif landet, og 4000 andre var utkommandert over hele byen for å bemannen de mange kontrollpostene.

Siddiqul Farooq som er en av lederne i Sharifs parti Pakistans muslimske liga, opplyser at politiet har arrestert rundt 3000 partiaktivister i den sentrale Punjab-provinsen.

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt