Hopp til innhold

Setter inn militære styrker i Ferguson

Heimevernet i delstaten Missouri settes inn i Ferguson, der det har pågått demonstrasjoner som følge av drapet på tenåringen Michael Brown, melder guvernøren i Missouri.

US-CRIME-RACE-POLICE-SHOOTING

Politimenn forsøkte i natt å stoppe sinte demonstranter med tåregass.

Foto: Michael B. Thomas / Afp

Guvernøren i Missouri har besluttet å sette inn styrker fra heimevernet i forstaden Ferguson i den amerikanske delstaten.

Guvernør Jay Nixon har signert en ordre om å sende ressurser fra heimevernet i Missouri til Ferguson for å gjenopprette fred og orden, og for å beskytte innbyggerne i Ferguson, heter det i en uttalelse fra Nixons kontor. Det skjer etter «koordinerte angrep på sivile og politi».

APTOPIX Police Shooting Missouri Jay Nixon

Guvernør Jay Nixon kaller inn forsterkninger og setter inn den amerikanske nasjonalgarden i Ferguson etter opptøyer.

Foto: Charlie Riedel / Ap

– I natt ble håp, bønner og fredelige demonstrasjoner skjemt av voldelige og kriminelle handlinger, sa guvernør Nixon i en uttalelse ifølge Reuters.

Ferguson har i over en uke vært åsted for voldsomme protester og opptøyer etter at en den ubevæpnede svarte ungdommen Michael Brown fra St. Louis ble skutt og drept av politiet.

– Setter innbyggerne i fare

Police Shooting Missouri

Michael Brown ble skutt og drept av politiet i en forstad til St. Louis i den amerikanske delstaten Missouri 9. august.

Foto: Anonymous / Ap

Guvernøren sier handlingene setter innbyggerne i Ferguson i fare.

– Jeg føyer meg til folket i Ferguson og alle fra Missouri ved å sterkt fordømme denne kriminelle aktiviteten som inkluderte å skyte mot politibetjenter, skyte en sivil, kaste molotovcocktails, plyndring og et koordinert forsøk på å blokkere veier, sier Nixon.

– Disse voldelige handlingene gjør en bjørnetjeneste for Michael Browns familie og hans minne, sier Nixon.

Skudd mot politimenn

Demonstrasjonene i forstaden begynte fredelig søndag kveld, men utviklet seg kjapt til voldelige sammenstøt.

– Det ble kastet molotovcocktails mot politiet. Politiet brukte tåregass for å stanse de voldelige handlingene, sa avdelingssjef Ron Johnson i politiet til journalister. Han har fått ansvaret for sikkerheten i byen etter den siste tids demonstrasjoner.

Under pressekonferansen sa Johnsen at demonstrantene etter hvert begynte å vandalisere flere butikker i området, og at ble avfyrt skudd mot politiet.

Politiet kommenterer

Saken oppdateres.

SISTE NYTT

Siste nytt