Sessions om Russland-anklagene: – En avskyelig løgn

USAs justisminister Jeff Sessions avviste at han har hatt møter med russere under valgkampen.

U.S. Attorney General Jeff Sessions testifies before a Senate Intelligence Committee hearing on Capitol Hill in Washington

LØGN: Jeff Sessions fant seg ikke i antydninger om at han har samarbeidet med Russland under den amerikanske valgkampen.

Foto: Aaron P. Bernstein / Reuters

– Jeg har aldri møtt eller hatt samtaler eller møter med russere eller noen andre nasjoner, om innblanding i valgkampen, sa Sessions til senatets etterretningskomité tirsdag kveld.

Anklager om at jeg skal ha vært klar over en forståelse med russiske myndigheter for å skade dette landet som jeg har tjent i 35 år, eller å undergrave integriteten i vår demokratiske prosess, er en forferdelig og avskyelig løgn.

Sessions møtte til høring hos senatet en snau uke etter at FBI-sjef James Comey gjorde det samme.

Ex-FBI director Comey to testify in Russia probe on June 8

YOU'RE FIRED: Sparkingen av James Comey var et sentralt tema i høringen av justisminister Jeff Sessions. Her er Comey under høringen forrige torsdag.

Foto: Brendan Smialowski / AFP

Sentrale spørsmål i høringen var om Sessions kunne kaste lys på om det har vært et samarbeid mellom Trump-kampanjen og Russland under valgkampen, hvorfor Session erklærte seg inhabil i etterforskningen, og hvilken rolle justisministeren hadde i sparkingen av James Comey.

Ambassadør-møte

Kontakten mellom Sessions og Russlands ambassadør Sergej Kisljak ble omtalt av tidligere FBI-sjef James Comey da han møtte i etterretningskomiteen.

I den lukkede delen av høringen skal Comey da ha sagt at det kan ha vært et tredje møte mellom Sessions og Kisljak på Mayflower-hotellet i Washington i april i fjor.

Attorney General Jeff Sessions Testifies Before Senate Intelligence Committee

TAS I ED: Jeff Sessions vitnet for senatets etterretningskomité tirsdag.

Foto: Win Mcnamee / AFP

Sessions bekreftet tirsdag at han var på hotellet, men at det var i anledning en tale av daværende presidentkandidat Donald Trump.

Sessions sa han ikke kan huske å ha hatt private møter eller samtaler med russiske tjenestemenn under arrangementet ved hotellet. Han kunne likevel ikke utelukke at de møttes, men bedyret at det ikke forekom noe «upassende» kommunikasjon.

U.S. Attorney General Jeff Sessions testifies before a Senate Intelligence Committee hearing on Capitol Hill in Washington

SENATET: Høringen tok plass foran senatets etterretningskomité.

Foto: Aaron P. Bernstein / Reuters

Hissige demokrater

Sessions avsto flere ganger fra å svare på spørsmål som omhandlet hans innholdet i samtaler mellom ham og president Trump.

Jeff Sessions i høring i senatet

Justisministeren erkjente at han selv ikke kan påberope seg utøvende privilegium, noen kun presidenten har rett til, men sa han tok høyde for at presidenten ville påberope innholdet i samtalene denne rettigheten.

Dette førte til flere opphetede ordvekslinger mellom Sessions og demokrater.

I en ordveksling med senator Ron Wyden antydet demokraten at Sessions hadde en hemmelig årsak til at han følte han måtte erklære seg inhabil.

– Det er ingen hemmelig årsak, utbrøt Sessions.

Leder i etterretningskomiteen Michael Burr avsluttet høringen med å be Sessions utrede hvilken informasjon han kunne gi til komiteen, og inviterte justisministeren til å komme tilbake ved en senere anledning.

Jeff sessions og Donald Trump

MOTSA PRESIDENTEN: Det eksisterer flere versjoner av årsaken til Comeys oppsigelse. Trump og Sessions er tilsynelatende uenige.

Foto: Saul Loeb / AFP

Motsa Trump

Det er tilsynelatende usikkerhet innad i Trump-administrasjonen rundt hva nøyaktig det var som førte til at James Comey mistet jobben.

Den første offisielle uttalelsen sa det var Comeys klønete håndtering av Clinton-etterforskningen som utløste sparkingen.

Senere sa Trump i et intervjue med NBC at han sparket Comey fordi han nektet å gi opp Russland-etterforskningen.

Dette ble tilbakevist av Sessions, som sa det var håndteringen av Clinton-saken som var utslagsgivende.

– Jeg kan ikke kommentere på presidentens intervju, sa Sessions.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt