Serietegnere minnes 11. september

På selv minnesdagen dropper amerikanske avistegnere humoren for å minnes ofrene for terroren 11. september 2001.

Snøfte Smith 11. september 2011

11. september 2011 vil blant annet Snøfte Smith minnes ofrene for terrorangrepet i New York, Washington og Pennsylvania.

Foto: John Rose/King Features / Ap

Det er under to uker til hele verden med gru vil minnes hvordan USA ble angrepet av Al Qiada. 11. september i år faller på en søndag, og i USA vil også over 90 seritegnere slå seg sammen for å droppe humoren til fordel for å hedre ofrene for terroren, skriver CBS News.

– Alle vil slite med temaet

Jim Borgman, som sammen med Jerry Scott lager tegneserien «Zits» - som blant annet trykkes i Aftenposten i Norge - mener at ideen om å slå seg sammen for å lage 11. september-striper var god.

Family Circus minnes 11. september-ofrene

Family Circus minnes 11. september-ofrene.

Foto: Bill Keane/King Features / Ap

– Som tegnere ville vi alle lurt på om dette var noe som var ok å ha som tema. Selvsagt går det, men det er betryggende å vite at mange av oss kommer til å slite med å si noe akkurat denne dagen, sier Borgman.

– Mine kolleger, serietegnerne, er en gruppe svært forskjellige mennesker, og vi kommer til å se alle mulige slags tilnærminger til dette, sier han.

Flere tegnere har stått sammen ved andre anledninger også, men ikke med det samme antallet tegnere som denne gangen. Fem store syndikater og alle avisene deres tegnere leverer til, vi delta. Syndikatene er King Features, Creators Syndicate, Tribune Media Dervices, Universal Press Syndicate og Washington Post Writers Group.

– Noen er sentimentale, noen vil ha deg til å le

Alle tegnerne står selv for hva slags tegning de ønsker å delta med. Tegningene vil også bli lagt ut på nettsiden www.cartoonistsremember911.com, og etterpå havner de på museum.

Ifølge tegneserieredaktør Brendan Burford i King Features er det svært forskjellige striper leserne får fra de forskjellige tegnerne. Noen er sentimentale - andre forsøker å få leserne til å le.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt