Serberleder dømt for forakt for straffedomstol

Vojislav Seselj er nok en gang dømt for å ha utvist forakt mot Den internasjonale straffedomstolen for det tidligere Jugoslavia (ICTY).

Vojislav Seselj

TILTALT: 57 år gamle Seselj har siden 2007 stått tiltalt for Den internasjonale straffedomstolen for det tidlige Jugoslavia (ICTY).

Foto: Valerie Kuypers / AP

Den serbiske nasjonalistlederen er dømt til 18 måneders fengsel. Seselj fikk dommen etter å ha skrevet en bok der han avslører opplysninger om ti beskyttede vitner.

Vojislav Seselj

ULTRANASJONALIST: Vojislav Seselj var tidligere leder av det ultranasjonalistiske serbiske radikale partiet. Her fra et arrangement mot NATOs involvering i Kosovo i 1999.

Foto: DARKO VOJINOVIC / AP

Den tiltalte lo da domsslutningen ble lest opp.

Dommen er den andre 57-årige Seselj får på litt over to år.

Seselj har siden 2007 stått tiltalt for ICTY. Han anklages for til sammen 15 tilfeller av krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten under krigene på Balkan i 1990-årene.

Ledet ultranasjonalister

Ifølge påtalemyndigheten hadde han blant annet planer om å samarbeide med den tidligere serbiske presidenten, nå avdøde Slobodan Milosevic, om å gjennomføre etniske utrenskninger som involverte kroater, bosniske muslimer og andre ikke-serbere i Bosnia, Kroatia og deler av det nordlige Serbia.

Seselj var tidligere leder av det ultranasjonalistiske serbiske radikale partiet.

Forakt for ICTY kan maksimalt straffes med syv års fengsel, og/eller en bot på 100.000 euro.

SISTE NYTT

Siste nytt