Beskylder separatister for å angripe flyktningkolonne

Ifølge myndighetene i Kiev skal raketter fra de prorussiske separatistene har drept flere titalls flyktninger i Øst-Ukraina.

Russisk tanks like ved grensen til Ukraina

Bare noen få kilometer fra grensen til Ukraina står de russiske soldatene stasjonert.

Foto: Pavel Golovkin / Ap

– Terroristene sendte Grad-raketter mot kolonnen. Vi venter på meldinger om hvor mange som er drept, sier en talsperson for det ukrainske forsvaret, Andrij Lysenko.

Dette avviser en av de sentrale separatist-lederne, følge nyhetsbyrået Reuters, og detaljene rundt hva som har skjedd er fortsatt uklare.

Bussene med flyktninger var på vei fra Luhansk i Øst-Ukraina, og skal ha blitt truffet i områdene rundt Khrjasjtsjuvatje og Novosvitlivka.

En talsmann for den såkalte Folkerepublikken Donetsk sier han ikke kjenner til meldingene. En separatiststyrt nyhetskilde opplyser imidlertid at det har blitt utvekslet kraftig artilleriild mellom separatistene og ukrainske styrker i området der bussene kjørte.

En russisk Grad-rakett avfyres i nærheten av Volgograd

Ifølge ukrainske myndigheter skal det være snakk om en russisk Grad-rakett.

Foto: ANDREY KRONBERG / Afp

– Mange ble drept, inkludert kvinner og barn, ifølge Lysenko.

Visestatsminister Andrej Purgin i den såkalte Folkerepublikken Donetsk mener på sin side at det er Ukraina som har skutt raketter mot flyktningbussene.

– Ukrainerne har bombet denne veien med luftangrep og Grad-raketter i lang tid. Det ser ut til at de har drept enda flere sivile i dag. Vi har ikke mulighet til å sende Grad-raketter inn i det området, sier Purgin.

Den russiske lastebil-kolonnen står parkert like ved grensen til Ukraina

Den russiske lastebil-kolonnen står parkert like ved grensen til Ukraina.

Foto: DMITRY SEREBRYAKOV / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt