NRK Meny
Normal

Gutten som ville bli selvmordsbomber

I går ble pakistanske Mati Ullah gjenforent med sin sønn, Rafiq Ullah - gutten som ville bli selvmordsbomber.

Rafiq Ullah

Rafiq Ullah hevdet at han ble sendt til Afghanistan for å ta livet av den vantro guvernøren i Khost.

Foto: AHMAD MASOOD / REUTERS

En beveget far kunne i går atter klemme sin 14 år gamle sønn, som ble arrestert i den urolige afghanske provinsen Khost i mai.

14-åringen hadde rømt fra Pakistan for å utføre et selvmordsangrep for Taliban, uten at faren visste at sønnen støttet de afghanske opprørerne.

Viste frem sprengstoff

14 år gamle Rafiq Ullah fortalte at han hadde kommet til Afghanistan for å gjennomføre et selvmordsangrep. Først da han ble stanset og tatt til fange i den østlige provinsen Khost i mai, fikk faren vite om sønnens planer.

Faren fortalte at tenåringssønnen hadde forsvunnet fra den religiøse skolen han gikk på i den urolige Waziristan-provinsen i Pakistan, ved grensen til Afghanistan.

Sikkerhetsstyrker fikk avverget opprøret etter å ha infiltrert terrorgruppen, og slo til i tide. Rafiq Ullah ble arrestert og vist frem på et pressemøte hos den afghanske etterretningstjenesten i Kabul i går. Der viste de også frem sprengstoffet han hadde på seg da han ble arrestert.

Politiet viser frem Rafiq Ullahs vest med eksplosiver

Politiet viser frem Rafiq Ullahs vest med eksplosiver

Foto: Musadeq Sadeq / AP

Skulle bombe den vantro guvernøren

Gutten hevdet at han hadde blitt sendt til landet for å gjennomføre et selvmordsangrep mot guvernøren i provinsen, som han hadde fått fortalt var en vantro.

Etterretningstjenesten i Afghanistan fortalte at Rafiq Ullah, sammen med en mann som lagde vester med eksplosiver til bruk i selvmordsangrep, ble arresterte 7. mai.

- Mot alle menneskelige verdier bruker terroristene unge gutter for å gjennomføre sine onde planet, sa etterretningstjenestens talsmann Sayed Ansary.

Har ikke verifisert tilståelsen

Nyhetsbyrået AFP har ikke klart å verifisere historien.

Den afghanske etterretningstjenesten, som mer enn gjerne viser Pakistans tette bånd til opprørerne, kommer ofte med historier der angivelige militante "tilstår" overfor media.

14 år gamle Rafiq Ullah og faren Mati Ullah

14 år gamle Rafiq Ullah og faren Mati Ullah.

Foto: SHAH MARAI / AFP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt