NRK Meny
Normal

Senatorer avviser Bush-plan

Utenrikskomiteen i det amerikanske Senatet sa i natt nei til president George W. Bushs Irak-plan. Men Bush står fast på beslutningen sin.

Medlemmer av Senatets utenrikskomitè
Foto: ALEX WONG / AFP

- Soldatene vi sender til Irak er mennesker, ikke bønner, og vi må være helt sikre på hva vi gjør før vi setter enda flere liv i fare, sier senator Chuck Hagel.

Republikaneren Hagel har lenge vært en sterk kritiker av Bushs Irak-politikk.

Chuck Hagel
Foto: KARIN COOPER / AP

- Stå til ansvar for velgerne

I går ba han andre senatorer hjelpe til med å stanse presidenten.

- Ikke gjem dere mer, men stå til ansvar for dem som har valgt dere, sier Hagler, som enkelte mener kunne være en presidentkandidat for republikanerne til neste år.

Misnøye med Irak-håndteringen

Utenrikskomiteen vedtok en resolusjon som gir uttrykk for klar misnøye med Bushs håndtering av Irak-krigen. Bushs Irak-politikk er ikke i nasjonens interesse, ifølge flertallet i komiteen.

Tolv komitèmedlemmer stemte for, mens ni stemte mot. Resolusjonen er ikke bindende, men tilhengere håper at den vil presse presidenten til å endre sin politikk. Det er ventet at den behandles av Senatet i plenum neste uke.

Vurderer tiltak mot Irak-plan

President Bush ba natt til i går Kongressen gi Irak-strategien hans en sjanse. Men Hagel og andre senatorer advarer nå Bush. Dersom han ikke trekker forslaget om å sende 21.500 flere soldater til Irak, vil de vurdere tiltak som kan stanse finansieringen av en slik styrkeopptrapping.

På lørdag er mer enn 100.000 mennesker ventet til Washington for å demonstrerere mot krigen i Irak.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt