NRK Meny
Normal

Selvmordsbomber hadde billett til fotballkampen

Minst en av selvmordsbomberne under Paris-terroren fredag kveld, hadde billett til fotballkampen mellom Frankrike og Tyskland.

Det skriver The Wall Street Journal lørdag.

Vaktene skal ha oppdaget vesten med eksplosiver under da han ble kroppsvisitert på vei inn til kampen på Stade de France. I forsøket på å komme seg unna vaktene, detonerte terroristen bomben, rundt 15 minutter ut i kampen.

Det er en annen av sikkerhetsvaktene som forteller om hendelsen til avisen.

Bare tre minutter senere, gikk en annen selvmordsbombe av utenfor stadion stadion. En tredje gikk av 400 meter unna.

Fire personer døde og 50 ble skadd i angrepene på og ved Stade de France.

Ville inn

En politibetjent bekrefter historien overfor avisen, og mistanken er at terroristen ønsket at bomben skulle gå av inne på stadion.

To høye smell kunne tydelig høres under kampen, men den ble ikke avbrutt. Ikke før etterpå, forsto spillerne og publikum alvoret i situasjonen, og tilskuerne samlet seg på tribunen før de ble evakuert.

Frankrike og Tyskland spilte vennskapskamp på Stade de France. To eksplosjoner kunne høres fra stadion.

Frankrikes president Francios Hollande befant seg på tribunen under vennskapskampen. Han var blant de første som ble evakuert da det angrepene ble kjent.

Terrorgruppen IS har tatt på seg skylden for angrepene som førte til at minst 129 mennesker mistet livet fredag kveld.

Hollande på tribunen

PÅ TRIBUNEN: Frankrikes president François Hollande på vennskapskampen mellom Tyskland og Frankrike.

Foto: Ap

Frykter for EM

Angrepene skjer drøyt et halvt år før Frankrike skal arrangere Europamesterskap i fotball. Presidenten i det franske fotballforbundet, Noel Le Graet, sa til avisen L'Equipe i dag at de frykter et terrorangrep under mesterskapet.

– Det har allerede vært en bekymring, og i dag er denne bekymringen naturligvis enda større, sa han ifølge The Telegraph.

Byene Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nice, Saint-Etienne, Toulouse og Paris skal være vertsbyer for kamper. Stade de France, som var åstedet for angrep fredag kveld, skal også brukes.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt