Selvmordsbomber filmet av overvåkingskamera

På det som skal være er et opptak fra et av overvåkingskameraene på på Atatürk flyplass i Istanbul ser man en angriper falle når han blir skutt. Deretter utløser han bomben han bærer på kroppen. NRK advarer mot sterke bilder.

Overvåkningsbilder av selvmordsbomber på Atatürkflyplassen i Tyrkia

Tre selvmordsbombere sto bak angrepene. Opptaket viser en mann som trolig er i avgangshallen. (OBS! Sterke bilder)

Flere tyrkiske medier har gått ut med videoen. Ifølge CNN Turk skal bevæpnede sivile politimenn ha observert tre mistenkelige personer inne på utenlandsterminalen. Politiet skjøt mot angriperne og prøvde å hindre dem i å komme fram til sikkerhetskontrollen i ankomsthallen.

På opptaket ses en mann som løper gjennom en hall, trolig i den internasjonale avgangshallen. Idet han faller mister han et våpen bortover på gulvet.

En person som kommer bort til ham står der et kort øyeblikk før han løper raskt av gårde. Deretter ser man angriperen ligge på gulvet før han utløser en eksplosjon.

Minst 41 mennesker skal være drept og 240 skadet i angrepet tirsdag kveld.

Myndighetene mener IS står bak selvmordsaksjonen som kostet minst 36 liv på flyplassen. Ingen av gjerningspersonene er så langt identifisert, og ingen har tatt på seg skylden.

To av angrepene skjedde ved inngangen til den internasjonale terminalen, og et tredje angrep skjedde på parkeringsplassen like ved.

SISTE NYTT

Siste nytt