Selvmordsbomber drepte IS-medlemmer

En kurdisk kvinne tok med seg en gruppe militante IS-krigere i døden da hun sprengte seg selv i Syria søndag. Kurderne kjemper en desperat kamp for å forsvare den strategisk viktige byen Kobani fra IS.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mange som ble drept i selvmordsangrepet utenfor den syriske grensebyen Kobani (også kjent som Ayn al-Arab på arabisk), men ifølge menneskerettighetsgruppa Syrian Obervatory for Human Rights skal flere IS-jihadister ha blitt drept i angrepet.

Selvmordsangrepet skal være det første registrerte angrepet utført av en kurdisk kvinne mot terrorgruppa IS, som selv er kjent for å utføre slike selvmordsangrep, skriver nyhetsbyrået AFP.

Slaget om den tredje største kurdiske byen i Syria, Kobane har pågått siden 16. september. Den strategiske byen er et ledd i terrorgruppa IS´plan om å ta kontroll over store deler av Syrias grense mot Tyrkia.

De drepte i søndagens bombeangrep skal ha vært jihadister som omringet og kjempet for å få overtaket i Kobane.

De blodige kampene rundt grensebyen har ført til at i underkant av 200.000 syrere har flyktet over grensa til nabolandet Tyrkia.

Ber Tyrkia om hjelp i desperat kamp

Kurdiske militser står i spissen for forsvaret av Kobani. Lederen for Syrias største kurdiske parti PYD har hatt hemmelige samtaler med tyrkisk etterretning i Ankara i helgen, ifølge tyrkiske medier.

PYD-leder Salih Muslim møtte representanter for den tyrkiske etterretningstjenesten lørdag, ifølge avisen Hurriyet. Møtet fant sted etter at et prokurdisk parti i Tyrkia ba Ankara om å hjelpe kurderne som kjemper en desperat kamp for å forsvare byen Kobani fra IS-opprørere i Syria.

Tyrkia har tidligere vist liten interesse for å hjelpe PYD. Det er fordi partiet og dets tallrike milits YPG har nære bånd til Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK) i Tyrkia. Tyrkia og dets allierte anser PKK som en terrororganisasjon.

Tyrkisk etterretning oppfordret ifølge Hurriyet PYD til å slå seg sammen med Den frie syriske hær, som kjemper både mot Den islamske staten (IS) og Bashar al-Assads regime i Syria.

I Ankara skal PYD ha fått løfter om logistikkstøtte i kampen mot IS. Samtidig fikk PYD beskjed om å distansere seg fra PKK.

Kurdiske flyktninger hviler på veien

En kurdisk familie som nettopp har unnsluppet kampene i Kobane, tar en hvil under fluktet til Tyrkia.

Foto: ARIS MESSINIS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt