NRK Meny
Normal

Selvmordsbomber angrep ved turistseverdighet i Istanbul

En politimann døde da en kvinnelig selvmordsbomber angrep turistpolitistasjonen ved Sultanahmetplassen i hjertet av Istanbul.

Politiet i Istanbul sperret av store området av det historiske sentrumet av byen

Politiet i Istanbul sperret av store området av det historiske sentrumet av byen etter selvmordsangrepet like ved Sultanahmetplassen.

Foto: BULENT KILIC / Afp

Guvernøren i Istanbul bekrefter at det er snakk om en kvinnelig selvmordsbomber som tok seg inn på politistasjonen før hun utløste eksplosivene som skadet to politifolk, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Den ene politimannen døde senere av skadene han fikk.

Snakket engelsk

– På politistasjonen skal hun ha snakket engelsk til de som var til stede og sa hun hadde mistet lommeboken før hun sprengte seg selv i lufta, opplyser Istanbuls guvernør, Vasip Sahin, ifølge Reuters og AFP.

Området er et av de mest populære turiststedene i millionbyen og blir regnet som byens historiske sentrum. Det ble først meldt om skuddveksling i området, men det er ikke bekreftet fra offisielt hold.

I dette området av Istanbul ligger fire av byens største severdigheter; Hagia Sophia, Den blå moskeen, Hippodrome-plassen og Den store basaren.

Nå er store deler av området avsperret.

Kvinnens nasjonaliteten og identiteten er foreløpig ukjent. Ingen gruppe har foreløpig tatt på seg ansvaret for angrepet.

Flere angrep

Torsdag forrige uke angrep den marxistiske gruppen DHKP-C det historiske Dolmabache-palasset i Istanbul.

Gruppen sier at angrepet var ment som en hevn for drapet på tenåringen Berkin Elvan, som ble skadd da politiet slo ned de store demonstrasjonene mot regjeringen i mai og juni 2013. Elvan døde i mars 2014 etter å ha ligget i koma i 269 dager. Ingen ble såret i angrepet.

I en uttalelse anklaget gruppen regjeringspartiet AKP for drapet, i tillegg til at president Recep Tayyip Erdogan blir beskyldt for å ha beordret en «massakre».

Laster kart, vennligst vent...

Terrorangrepet i Istanbul skjedde veldig nært det kjente turistmålet Hagia Sofia i byens historiske område.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt