NRK Meny
Normal

Selvmordbombe ved moské

Minst 20 mennesker er drept i et bombeangrep ved en moské for sjiamuslimer i Punjab-provinsen øst i Pakistan.

Bror drept i Chakwal

En pakistansk mann får trøst etter at broren ble drept i selvmordsangrepet.

Foto: AAMIR QURESHI / AFP

Hundrevis av mennesker var samlet for en religiøs seremoni ved moskeen i Chakwal i Punjab, da bomben eksploderte.

Selvmordsbombe i Punjab

En pakistansk politimann holder vakt ved moskeen i Chakwal.

Foto: Emilio Morenatti / AP

– Vi har mottatt 20 omkomne. Rundt 100 personer er såret og tilstanden er kritisk for mange, opplyser en lege ved distriktssykehuset i Chakwal.

Angrepet kom dagen etter at en selvmordsbomber drepte åtte politimenn da han sprengte seg selv i luften ved en kontrollpost i den pakistanske hovedstaden Islamabad.

Sjiamuslimsk moské

Over 1 200 mennesker var samlet i den sjiamuslimske moskéen, opplyser politiet. Selvmordsbomberen sprengte seg selv i luften like ved inngangen.

Han ble stanset før han nådde helt frem. - Hadde ikke det skjedd, kunne langt flere ha blitt drept sier en lokal representant for de juridiske myndighetene i Chakwal, Rana Sanaullah.

To helikoptre er i sving for å bringe sårede til sykehus i byer i nærheten. Chakwal ligger rundt 60 kilometer sør for Islamabad.

Moskéen inntakt

Ifølge en fotograf fra AFP er moskéen nesten inntakt etter bombingen, men vrak av motorsykler og biler ligger slengt langs muren.

Pakistans president Asif Ali Zardari har fordømt selvmordsangrepet på det kraftigste, og ba politiet finne planleggerne og straffe dem.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt