NRK Meny
Normal

Selvmordsangrep mot base i Afghanistan

Tre afghanere ble drept i et selvmordsangrep mot en amerikanske militærleir øst i Afghanistan onsdag, opplyser afghanske myndigheter.

Selvmordsangrep i Khost i Afghanistan

Blant de drepte i selvmordsangrepet mot den amerikanske militærleiren Camp Chapman, var to sivile.

Foto: ANWARULLAH / Reuters

En lokal politimann som stoppet sjåføren ved porten inn til Camp Chapman i byen Khost, ble drept da bilbomben eksploderte. To sivile mistet også livet i selvmordsangrepet, ifølge nyhetsbyrået AP, i tillegg til angriperen selv.

Sju mennesker skal ha blitt såret i eksplosjonen.

Taliban sier de står bak

Opprørere i Taliban-geriljaen sier de står bak angrepet, ifølge Reuters.

Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid sier at angrepet var rettet mot afghansk politi som voktet inngangen til militærleiren, og afghanere som jobber for amerikanerne i leiren.

Både Camp Chapman og Camp Salerno, som ligger like ved, har flere ganger vært et mål for angrep, men antallet har sunket betydelig de siste månedene, skriver AP.

Khost ligger i en av de mest urolige delene av Afghanistan, nær grensen mot de delvis selvstyrte pakistanske stammeområdene.

Mange angrep

Over elleve år etter invasjonen i Afghanistan, er det rundt 100.000 utenlandske soldater i landet i dag. Om lag 66.000 av disse er amerikanske.

NATO har gjennom ISAF-styrken et mål om å trene opp 350.000 afghanske politifolk og soldater, slik at de kan ta over sikkerhetsansvaret i landet når alle de utenlandske kampstyrkene etter planen forlater Afghanistan innen utgangen av 2014.

For to dager siden skjøt og drepte en afghansk politikvinne en amerikansk rådgiver ved politihovedkvarteret i Kabul.

Det har vært mange angrep mot utenlandske soldater og politifolk i Afghanistan de siste årene. Mange av angrepene er gjort av infiltratorer fra Taliban.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt