Selvmordsangrep mot base i Afghanistan

Tre afghanere ble drept i et selvmordsangrep mot en amerikanske militærleir øst i Afghanistan onsdag, opplyser afghanske myndigheter.

Selvmordsangrep i Khost i Afghanistan

Blant de drepte i selvmordsangrepet mot den amerikanske militærleiren Camp Chapman, var to sivile.

Foto: ANWARULLAH / Reuters

Kilde: AP, Reuters, NTB

En lokal politimann som stoppet sjåføren ved porten inn til Camp Chapman i byen Khost, ble drept da bilbomben eksploderte. To sivile mistet også livet i selvmordsangrepet, ifølge nyhetsbyrået AP, i tillegg til angriperen selv.

Sju mennesker skal ha blitt såret i eksplosjonen.

Taliban sier de står bak

Opprørere i Taliban-geriljaen sier de står bak angrepet, ifølge Reuters.

Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid sier at angrepet var rettet mot afghansk politi som voktet inngangen til militærleiren, og afghanere som jobber for amerikanerne i leiren.

Både Camp Chapman og Camp Salerno, som ligger like ved, har flere ganger vært et mål for angrep, men antallet har sunket betydelig de siste månedene, skriver AP.

Khost ligger i en av de mest urolige delene av Afghanistan, nær grensen mot de delvis selvstyrte pakistanske stammeområdene.

Mange angrep

Over elleve år etter invasjonen i Afghanistan, er det rundt 100.000 utenlandske soldater i landet i dag. Om lag 66.000 av disse er amerikanske.

NATO har gjennom ISAF-styrken et mål om å trene opp 350.000 afghanske politifolk og soldater, slik at de kan ta over sikkerhetsansvaret i landet når alle de utenlandske kampstyrkene etter planen forlater Afghanistan innen utgangen av 2014.

For to dager siden skjøt og drepte en afghansk politikvinne en amerikansk rådgiver ved politihovedkvarteret i Kabul.

Det har vært mange angrep mot utenlandske soldater og politifolk i Afghanistan de siste årene. Mange av angrepene er gjort av infiltratorer fra Taliban.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt