Selvmordsangrep mot utenlandske soldater i Kabul

En selvmordsbomber angrep søndag morgen kjøretøy med NATO-soldater i Kabul, sier afghanske myndigheter. Taliban har tatt på seg ansvaret.

AFGHANISTAN-ATTACK Afghan security personnel keep watch at the site of a suicide car bomb blast in Kabul

EKSPLODERTE: Afghansk sikkerhetspersonell holder vakt ved stedet der en selvmordsbomber sprengte seg selv og en bil ved en kolonne med NATO-biler.

Foto: AHMAD MASOOD / Reuters

Afghanistans innenriksminister bekrefter selvmordsangrepet til Al Jazeera.

Eksplosjonen skjedde i sentrum av byen.

TV-bilder viser at et pansret kjøretøy ble liggende på siden etter angrepet, og flere andre kjøretøy sto igjen på stedet som forvridde bilvrak.

Sikkerhetsstyrker sperret av området, som ligger i bydelen Joy Shir, og flere ambulanser rykket ut. En sky av tykk røyk steg opp fra området.

Laster Twitter-innhold

Taliban har tatt på seg ansvaret

Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Ifølge Tolonews skal tre sivile være skadet, men ingen drept i angrepet. To NATO-kjøretøy og sivile biler skal ha blitt kraftig skadet i angrepet.

Angrepet kommer idet situasjonen i Afghanistan er mer spent enn på lenge.

Det har blant annet vært harde kamper mellom regjeringssoldater og Taliban-opprørere i provinshovedstaden Kunduz nord i landet.

60 opprørere drept

Nesten 60 opprørere skal være drept av afghanske sikkerhetsstyrker i nattlige raid, melder Tolonews.

Taliban greide i en kort periode å få kontroll over byen, men ble deretter drevet tilbake av regjeringshæren, som fikk støtte av amerikanske flyangrep.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt

Trump skuldar Twitter for politisk aktivisme

President Donald Trump har signert ein presidentordre som kan føre til strengare lovregulering av sosiale medium. Han skuldar Twitter for politisk aktivisme.

19.000 eldre på sykehjem døde av koronasmitte i Spania

Ingen andre europeiske land har hatt så mange koronadødsfall på sykehjem som Spania. Nå settes søkelyset på lavkost-hjem som drives av internasjonale selskaper.