Seks politimenn skutt i skytedrama i Philadelphia: – Det var som en krig

En person som forskanset seg i en bolig i Philadelphia i USA i sju timer, er pågrepet av politiet. Mannen skjøt og skadet seks politifolk, før han omsider måtte gi tapt for overmakten.

Gunman Firing at Police

Hendelsen har pågått i flere timer. En mistenkt er pågrepet, mens en annen har forskanset seg inne i et hus.

Foto: Matt Rourke / AP

Nyhetskanalen NBC melder at politiet dro til et boligområde i bydelen Nicetown, nord i Philadelphia, i forbindelse med et narkotikaoppdrag.

En mistenkt ble raskt pågrepet, men en annen mann var lite villig til å overgi seg. 36-åringen begynte i stedet å skyte mot politiet.

Hele seks politimenn skal ha blitt skutt i en skuddveksling som starter rundt klokken 23.00 onsdag kveld, norsk tid, og varte i om lag 30 minutter. Politifolkene skal ha søkt dekning bak kjøretøy, og et stort område ble sperret av.

– Flere politifolk måtte rømme ut gjennom vinder og dører for å komme seg vekk fra kuleregnet, sier politiinspektør Richard Ross, ifølge AP.

Gjerningsmannen forskanset seg deretter inne i huset i flere timer. Fem personer, blant dem to politifolk, skal ha blitt holdt fanget inne i huset.

Først like etter klokken seks torsdag morgen, norsk tid, opplyser politiet at mannen er pågrepet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Laster Twitter-innhold

– Gisselsituasjon

En annen politimann ble skadet i en bilulykke i et nærliggende gatekryss. En fotgjenger ble også skadet.

Ifølge politiet ser det ut til at alle de sårede politimennene bare er lettere skadd. Alle seks er utskrevet fra sykehuset.

To politibetjenter var også fanget inne i andreetasjen i et hus med tre andre personer i flere timer, før de ble evakuert. Den mistenkte skal ha vært i etasjen under, noe som gjorde det vanskelig for de fem å forlate bygget.

– Vi har gått fra en gisselsituasjon til en barrikade, sa Ross til AP natt til torsdag.

Ifølge Ross ble de fem personene som var fanget inne i huset skutt mot av den mistenkte.

Seks politimenn ble skutt i et skytedrama i Philadelphia, USA.

Seks politimenn ble skutt i et skytedrama i Philadelphia, USA.

– Eksplosiv utvikling

Samtidig med at politiet jobbet med å holde mennesker unna området, ble det også gjort forsøk på å forhandle med skytteren.

– Vi har en veldig eksplosiv situasjon i utvikling. Det er ingen indikasjoner på at skytteren forsøker å overgi seg, sa Ross tidligere i natt norsk tid.

Senere uttalte politisjefen at politiet forsøker å få den mistenkte til å overgi seg fredelig, men at han ikke ønsker å gjøre det.

X06975

Ifølge politiet ser det ut som alle de sårede politimennene kommer til å overleve.

Foto: BASTIAAN SLABBERS / Reuters

– Var som en krig

Politiet ble først tilkalt til stedet på grunn av mistenkt narkotikaaktivitet, opplyser en kilde i politiet til CBS Philly. Etter at skytingen oppsto, rykket mange politienheter til stedet.

– Det var som en krig, som en scene du ser i krig, forteller en kvinne som bor i nabolaget til NBC.

– Det var skudd, brann, bråk. Det var som om bomber gikk av samtidig som folk spiste middag.

X06975

Skuddvekslingen pågår i et tett befolket område i bydelen Nicetown. Politiet har sperret av et større område.

Foto: BASTIAAN SLABBERS / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt