NRK Meny
Normal

Seks personer skutt og drept i Pennsylvania i USA

Politiet i Pennsylvania leter etter en mann de mener har drept seks personer i ulike skyteepisoder mandag.

Et pansret politikjøretøy deltar i jakten

Et pansret politikjøretøy deltar i jakten på en mann som er mistenkt for å ha drept seks personer i Pennsylvania.

Foto: BRAD LARRISON / Reuters

Mandag ettermiddag omringet de et hus i Pennsburg, rundt 3 mil nordvest for storbyen Philadelphia, melder den lokale TV-stasjonen WPVI. De mente gjerningsmannen hadde forskanset seg der.

Spesialstyrkene ble tilkalt etter at fem personer ble funnet drept på tre forskjellige steder i Souderton, en annen by i nærheten.

Ved 20-tiden norsk tid, meldte TV-stasjonen at antall drepte er oppjustert til seks. Kilder i politiet sier dødstallet trolig vil stige ytterligere. Drapene knyttes til det kilder omtaler som en familiesituasjon. Alle de drepte skal ha blitt skutt på nært hold.

Tok med seg barna

Politiet fikk melding om det første drapet litt før klokken 3 natt til mandag lokal tid. En kvinne ble funnet drept, og naboer forteller at de hørte barn som skrek, mens en mannsstemme sa: «Vi må dra». «Vi må dra».

Den mistenkte tok med seg barna, som bare hadde på seg pyjamas,og forlot stedet. Naboer sier det har vært en pågående barnefordelingssak mellom den mistenkte 35 år gamle mannen og barnas mor.

Den siktedes eks-svigermor og mor skal være de neste drapsofrene som ble funnet. Deretter ble hans eks-svoger med familie funnet drept.

Politiet ber folk holde seg innendørs

De sistnevnte ble funnet etter at politiet omringet huset de bodde i, hvor de fant en skadd tenåring og et ukjent antall drepte. Et høyt smell, som kan ha vært fra en sjokkgranat, blehørt før politiet gikk inn.

Deretter ble en person hentet ut på båre og kjørt bort i ambulanse. Det er ikke kjent om dette er den omtalte tenåringen.

Den mistenkte skytteren er fortsatt på frifot. Ifølge WPVI har politiet identifisert gjerningsmannen som en 35 år gammel militærveteran. 35-åringen regnes som farlig, og politiet ber folk holde seg innendørs og ikke oppsøke mannen dersom de oppdager ham.

Seks personer skutt og drept i Pennsylvania i USA

I Souderton omringet politiet et hus der minst en person skulle ha barrikadert seg. En skadd tenåring ble funnet i huset.

Foto: Matt Rourke / Ap/NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt