Hopp til innhold

Seks hjelpearbeidere drept i Sør-Sudan

Seks nødhjelpsarbeidere ble ifølge FN drept i et bakholdsangrepet i Sør-Sudan lørdag. Det er uklart hvem som sto bak.

south sudan AId

SULTRAMMET: Mer enn 100.000 mennesker står i fare for å dø i Sør-Sudan fordi de ikke har nok mat, og behovet for nødhjelp er akutt og omfattende.

Foto: Albert Gonzalez Farran / AFP

Hjelpearbeiderne ble drept da de ble angrepet på vei fra hovedstaden Juba til Pibor øst i det sultrammede landet.

Deputy Special Representative of the Secretary General, UN Resident and Humanitarian Coordinator, and UNDP Resident Representative to South Sudan, Owusu, addresses journalists moments after famine has been declared in parts of the country in Juba

FORDØMMER: FNS nødhjelpskoordinator for Sør-Sudan Eugene Owusu.

Foto: Siegfried Modola / Reuters

– Jeg er forferdet og forbannet over gårsdagens grufulle drap på seks modige hjelpearbeidere i Sør-Sudan. På et tidspunkt der behovet for humanitær hjelp aldri har vært høyere, er det fullstendig uakseptabelt at de som prøver å hjelpe blir angrepet og drept, sier nødhjelpskoordinator Eugene Owosu i en pressemelding fra FNs nødhjelpskontor (OCHA).

FN sier dette er det høyeste antallet hjelpearbeidere som er drept i en enkelt hendelse siden konflikten startet i desember 2013.

Siden den gang har minst 79 hjelpearbeidere blitt drept. I 2017 har minst 12 blitt drept og minst åtte nødhjelpskonvoier har blitt angrepet så langt i år, ifølge FN.

En kilde i en humanitær organisasjon opplyser til AFP at tre av de drepte er fra Kenya og tre av dem er sørsudanere.

Det er tredje gang denne måneden at hjelpearbeidere har blitt angrepet i Sør-Sudan. Flere ganger har hjelpearbeidere også blitt forsøkt ranet.

SISTE NYTT

Siste nytt