Hopp til innhold

Seks FN-soldater drept

Tre spanske og tre colombianske FN-soldater  ble drept av en veibombe i Sør-Libanon i dag.

Spanske FN-soldater drept

Spanske FN-soldater hjelper sårede kamerater.

Foto: ALI DIA / AFP

Det opplyser den spanske forsvarsministeren.

To FN-biler ble ødelagt i eksplosjonen, som skjedde ved byen Khiyam, der mange norske soldater var stasjonert under borgerkrigen i Libanon.

Det var trolig en selvmordsbober som sto bak angrepet. Det skal være funnet en biler med rester etter det som kan være selvmordsbomberen. Opprinnelig ble det meldt at bomben kan ha vært fjernutløst.

Ingen har foreløpig påtatt seg ansvaret for bomben.

Hizbollah-geriljaen tar avstand fra angrepet og sier at det bare kan tjene til å destabilisere situasjonen i landet. - Angrepet sårer menneskene i sør og i hele Libanon, sier Hizbollah.

Al-Qaida-inspirerte opprørere i palestinske flyktningleirer i Libanon har tidligere truet med å angripe FN-soldater som ble utplassert etter krigen mellom Israel og Hizbollah i fjor sommer.

Familie drept i Tripoli

Minst ti personer ble drept i kamper som oppsto da soldater tidligere på dagen aksjonerte mot ytterliggående islamister som hadde tatt dekning i en boligblokk i Tripoli i Libanon.

I et forsøk på å slippe unna stormet opprørerne en leilighet hvor de tok en politimann, to jenter på fire og åtte år og politimannens svigerfar som menneskelige skjold. De ble siden drept, ifølge libanesisk politi.

Mange av de drepte var ytterliggående islamister, men de skal ikke ha vært medlemmer av gruppa Fatah al-Islam, som de siste ukene har kjempet harde kamper med soldater som har beleiret den palestinske flyktningleiren Nahr al-Bared.

De fleste av de drepte var utlendinger, som mistenkes for å tilhøre en gruppe som har en tettere forbindelse med Al  Qaida enn Fatah al-Islam.

Beleiringen av leiligheten varte i ti timer. Hæren sendte forsterkninger til stedet, blant annet soldater i pansrede kjøretøyer. Ifølge hæren ble det funnet ammunisjon, våpen og elektronisk utstyr til fjernstyrte miner i leiligheten.