NRK Meny
Normal

Seks drept i selvmordsangrep i Tsjetsjenia

En selvmordsbomber tok med seg fem politimenn i døden da han sprengte seg selv på vei inn i en konsertsal i Groznyj, ifølge russiske myndigheter.

Fem politimenn drept ved konserthall i Grozny

Fem politimenn og flere ble skadet da en mann utløste en bombe han bar på kroppen. Han forsøkte å komme inn på en stor konsert i Groznyj i Tsjetsjenia. Her jobber etterforskere på stedet. De døde var ennå ikke båret bort da bildet ble tatt.

Foto: STRINGER/RUSSIA / Reuters

Angrepet skjedde i forbindelse med en konsert som ble arrangert for å feire «byens dag » i Groznyj. Tusenvis av mennesker var samlet på konserten, og det var i forbindelse med en sikkerhetskontroll ved inngangen til lokalet at selvmordsbomberen valgte å sprenge seg i luften.

Fem politifolk skal være drept i angrepet, og minst 12 personer såret. Det melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Ifølge byrået var det den 19 år gamle Opti Mydarov som sprengte seg i luften. De melder at hans foreldre sier at mannen ikke har vært hjemme de to siste månedene.

Man vet ikke om han har operert på egen hånd, eller om det står en organisasjon bak ham, men det blir betraktet som et terrorangrep.

Presidenten i Tsjetsjenia Ramzan Kadyrov sier at langt flere ville ha mistet livet hvis selvmordsbomberen hadde klart å komme seg inn på selve konserten.

– Ved å gi sine liv reddet politifolkene tusenvis av mennesker, sier den russiske innenriksministeren Vladimir Kolokoltsev til det statlige nyhetsbyrået Itar-Tass, ifølge NTB.

Russia today har tvitret dette bildet som skal være tatt ved konsertsalen:

Blodig historie

Det har de siste årene vært relativt rolig i Tsjetsjenia etter at det separatister fra 1994 til langt inn på 2000-tallet førte en blodig krig mot russiske myndigheter for selvstendighet.

Målet for separatistene har vært en selvstendig islamsk stat i Nord-Kaukasus.De seinere årene har islamske opprørere vært mer aktive i naborepublikkene Dagestan og Ingusjetia.

Før nyttår i 2013 gjennomførte terrorister to bombeangrep i byen Volgograd og drepte 34 mennesker.

Tsjetsjenske grupper har siden 1994 stått bak en rekke store terroraksjoner i Russland, blant annet mot et teater i Moskva i 2002, mot en skole i Beslan i Nord-Ossetia i 2004 og mot T-banen i Moskva i 2010, skriver NTB.

Laster kart, vennligst vent...

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt