Seinen i Paris høyere enn på flere tiår

Vannstanden til elven Seinen som renner gjennom Paris har nådd seks meter over normalnivået og er på sitt høyeste nivå på 35 år.

Fredag holder verdens mest besøkte museum, Louvre, stengt fordi kunst som er truet av vannmassene må flyttes. De rundt 200.000 verkene må opp fra kjelleren, men museet opplyser at det kjente maleriet «Mona Lisa» allerede henger trygt i en av de øvre etasjene.

Flommen i nord i Europa fortsetter å skape problemer.

Den berømte elven Seinen i Paris har gått over sine bredder og ut i Paris sine gater. Elven har høyere vannstand enn på 35 år, ifølge eksperter.

Den nådde fredag seks meter, over normalnivået og kan fortsette å stige. Parisere bes om å holde seg unna elven.

Louvre må flytte kunstverk

Det verste regnværet ser ut til å være over, men det er meldt mer regn i Paris søndag.

Det kjente museet, Louvre, er nødt til å flytte flere av sine kunstskatter, i frykt for at flommen skal ødelegge museets underjordiske magasiner. Det verdenskjente maleriet Mona Lisa er trygt plassert i museets andre etasje.

Ifølge en talsperson for Louvre har ikke museet sett seg nødt til slik varsomhet siden renoveringen av museet i 1993.

Seinen stiger

STIGER: Seinen har steget seks meter over normalnivået.

Foto: LAURENT KALFALA / Afp

Uten strøm

Over 20.000 kunder er uten strøm i kjølvannet av flommen, opplyser det franske energiselskapet Enedis. Det er i hovedsak Seine et Marine og Essonne, som ligger henholdsvis øst og sør for Paris, som er mørklagt fredag.

Det kraftige regnværet som har rammet Frankrike, Tyskland, Østerrike og Belgia. Flommen nord i Europa har til sammen tatt 14 liv, og samtidig er flere savnet.

I Frankrike druknet en 65-åring som var på ridetur, i en elv som hadde gått over sine bredder i Evry-Gregy-sur-Yerre sørøst for Paris torsdag.

I Sør-Tyskland har totalt ti mennesker mistet livet i ekstremværet siden flommen rammet Baden-Württemberg og Bayern søndag og mandag.

Chambord slott

VÅTT: Oversvømmelser ved slottet Chambord utenfor Paris.

Foto: A. LEBOUTEY / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt