Hopp til innhold

Seagal ledet terrorøvelse i USA

En amerikansk sheriff som har utnevnt seg selv til USAs tøffeste hentet inn actionskuespilleren Steven Seagal og 48 frivillige til å vise hvordan man skal oppføre seg under en skyteepisode.

En amerikansk sheriff som har utnevnt seg selv til USAs tøffeste hentet inn actionskuespilleren Steven Seagal og 48 frivillige til å vise hvordan man skal oppføre seg under en skyteepisode.

VIDEO: Steven Seagal og sheriff Joe Arpaio ledet terrorøvelsen på skolen i Arizona.

Scenene som utspant seg på skolen Fountain Hills i delstaten Arizona lørdag skulle være så realistiske som mulig.

Sheriffens skarpskyttergruppe spilte gjerningsmenn, mens drøyt 20 elever meldte seg frivillig til å spille ofrene.

Deretter gikk de gjennom en rekke scenarier der elevene gjemte seg i skolebygget, mens de ble skutt på med løskrutt.

De frivillige ble instruert i hvordan man skal oppføre seg under en skolemassakre, og fikk også opplæring i hvordan man jakter på væpnede gjerningsmenn i et skolebygg.

Terrorøvelse i Arizona

Øvelsen ble gjennomført lørdag, da skolen Fountain Hills var stengt.

Foto: DARRYL WEBB / Reuters

«USAs tøffeste sheriff»

Joe Arpaio

Joe Arpaio mener han tar ansvar for å passe på barna i Arizona.

Foto: DARRYL WEBB / Reuters

Mannen bak det omstridte opplegget er sheriffen i Maricopa County, Joe Arpaio.

Han har tidligere utnevnt seg selv til USAs tøffeste sheriff, og leder en frivillig innsatsgruppe som teller over 3000 medlemmer.

Gruppa har i flere år blitt brukt til å jakte på fyllekjørere og ulovlige innvandrere, og har til og med vært på Hawaii for å undersøke president Barack Obamas fødselsattest.

Etter skolemassakren i Newtown i Connecticut i desember har imidlertid fokuset blitt flyttet til skoler og kjøpesentre, som gruppa patruljerer og overvåker.

Medlemmene bærer samme våpen som sheriffens betjenter, og har anledning til å gripe inn dersom det foreligger en umiddelbar trussel mot liv.

– Jeg vil at alle skal vite at vi vil være til stede rundt disse skolene. Hvis du gjør noe, vil vi være bevæpnet, og vil kommer til å ta oss inn på disse skolene for å redde barna våre, sier Arpaio.

Les også: NRAs pressekonferanse avbrutt av demonstranter

– En skam for menneskeheten

For anledningen hentet Arpaio inn skuespilleren Steven Seagal, som har bodd i området og jobbet for en sheriff i Louisiana.

– Jeg er her for å lære denne gjengen våpenhåndtering og kampsport for å hjelpe dem med å lære hvordan man skal reagere raskere og bidra til å beskytte barna våre, sa Seagal på en pressekonferanse etter øvelsen.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og et titalls mennesker møtte opp for å protestere ved skolen.

Chad Campbell i Arizonas lovgivende forsamling kalte opptrinnet latterlig og fornærmende, og fikk svar av Seagal etter øvelsen, skriver ABC.

– Alle som har kritisert meg eller sheriffen for å ta et standpunkt og hjelpe barna, er etter min mening en skam for menneskeheten, sa Seagal.

Les også: Tusener marsjerte for våpenkontroll
Les også: Lærere strømmer til for å få skytetrening

Terrorøvelse i Arizona

De frivillige pågriper en gjerningsmann.

Foto: DARRYL WEBB / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt