Se verdens første «transformer»

Japanske ingeniører har presentert en robot som kan bli til en bil. De hevder «transformer'en» er den første i sitt slag.

Japanske ingeniører har presentert en robot som kan bli til en bil. De hevder «transformer'en» er den første i sitt slag.

Den nye roboten ser ut til å være kraftig inspirert av Transformers-filmene som er basert på leketøy-produsenten Hasbros robotfigurer.

– Jeg skal innrømme at det er en dyr leke, men hittil er det ingen som har forsøkt å få dette til, sier Kenji Ishida som er administrerende direktør i japanske Brave Robotics.

Den 3,7 meter høye roboten bruker rundt ett minutt på å forandre seg til en sportsbil med to seter. Den ser ut til å være kraftig inspirert av Transformers-filmene som er basert på leketøy-produsenten Hasbros robotfigurer.

Den japanske roboten skal kunne gå på beina i en fart på rundt 30 km/t og den skal selvfølgelig kunne kjøre. Men byggerne innrømmer at de foreløpig ikke har testet den utenfor fabrikkområdet.

– Den vil nok mest bli brukt i fornøyelsesparker og parader, sier visepresidenten i Sansei Technologies, Kimihiro Oshima.

Roboten Optimus Prime

Roboten Optimus Prime fra en av Transformers-filmene.

Foto: Bay Films / AP

SISTE NYTT

Siste nytt