Følg popkongens siste ferd

Michael Jackson blir gravlagt natt til fredag klokken 04.00 norsk tid. Følg begravelsen direkte her på nrk.no.

Michael Jackson 13. juni 2005
Foto: GENE BLEVINS / REUTERS
Se begravelsen direkte i nett-TV:

Michael Jacksons begravelse

Michael Jackson blir gravlagt torsdag ved solnedgang, altså klokken 19 amerikansk tid. Det er mer enn to måneder etter at han brått døde i en alder av nærmere 51 år.

Les også: Michael Jackson er død

Popkongen begraves i det som blir en rundt 45 minutter lang seremoni.

Hans siste hvilested blir mausoleet ved kjendisgravlunden Forest Lawn Memorial Park i Glendale utenfor Los Angeles.

Kun familie og venner

Kun familie og nære venner er invitert til gravferden, i kontrast til minneseremonien som ble arrangert i Los Angeles i juli der 20.000 mennesker deltok, samt en milliard tv-seere.

Les mer: Da verden sa farvel til The Gloved One

– Ikke en gang prøv å komme hit, for du vil ikke engang fått sett noe av gresset på kirkegården, sier Tom Lorenz i Glendale-politiet i California til kjendisnettstedet TMZ.com .

Politiet i Glendale ber nå fansen om å holde seg hjemme og varsler at hele området vil bli sperret av. Politiet vil patruljere området med helikoptre og hunder for å holde inntrengere unna.

Michael Jackson med hvit hanske
Foto: CLIFF SCHIAPPA / AP

Mausoleet stengt for publikum

Michael Jackson skal stedes til hvile i en gullbelagt sarkofag. I samme del av mausoleet ligger kjente skuespillere fra Hollywoods gullalder som Clark Gable, Jean Harlow og Carole Lombard.

I motsetning til lignende gravlunder rundt om i verden kan ikke turister besøke Forest Lawn Memorial Park. Stedet er fullt av kameraer, og folk som bare er der for å kikke, blir kastet ut.

SISTE NYTT

Siste nytt