NRK Meny
Normal

Se hva prins Harry fanget på «topphemmelig oppdrag»

Under besøket i Australia fikk britiske prins Harry nærkontakt med en tre meter lang krokodille.

Prins Harry sitter på en saltvannskrokodille

TØFF PRINS: Etter at krokodillen var lempet over i båten og tapet, fikk prinsen vise frem resultatet av arbeidet.

Foto: NORTHERN TERRITORY GOVERNMENT / Epa

– Prinsen gjorde en flott jobb og ville blitt en strålende krokodille-fanger, er dommen fra viltvokter Erin Britton, som var med da prinsen reddet en saltvannskrokodille i havnen utenfor Darwin.

– Han tok kommando, hjalp til med å få krokodillen opp i båten og gjorde en god jobb, legger Britton til.

Var nervøs

Ifølge BBC var prins Harry med viltvoktere på oppdrag, noe som blir beskrevet som «topphemmelig». Bildene fra oppdraget ble publisert nå, mens prinsen er i ferd med å avslutte sitt månedslange besøk til Australia og New Zealand.

På bildene ser prinsen relativt avslappet ut der han sitter på toppen av en saltvannskrokodille som var blitt fanget i en felle i vannet utenfor Darwin.

Da var pulsen høyere hos viltvokter Britton, men det var ikke på grunn av krokodillen.

– Jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente. Det er jo ikke hver dag jeg møter en kongelig. Jeg var litt nervøs når jeg skulle feste tauet rundt snuten på krokodillen, for Harry fulgte alt så nøye, men han var veldig lett å ha med å gjøre, sier hun ifølge The Telegraph.

Vil redde krokodillene

Målet med turen var at prinsen skulle få innblikk i hvordan viltvokterne arbeider for å forhindre at flere krokodiller blir drept.

Over 200 krokodiller blir fjernet fra havnen utenfor Darwin hvert år. De som er i stand til det blir fraktet til en krokodillefarm, mens de andre blir avlivet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt