Se de unike bildene fra i gamlebyen i Aleppo

ALEPPO (NRK): En gang var gamlebyen i Aleppo en av verdens største turistattraksjoner, men i løpet av den snart fire år lange borgerkrigen har noen av de hardeste kampene i Syria foregått akkurat her.

I Syria har mye av de hardeste kampene vært kjempet i Gamlebyen i Aleppo. NRK har fått unik tilgang til denne delen av byen hvor ødeleggelsene er store og det er få tegn til en våpenhvile som FN har forsøkt å forhandle fram.

SE VIDEO: NRK blir ledet rundt i labyrinten av frontlinjer mellom regjeringsstyrker og opprørsgrupper i Syrias nest største by.

NRK blir ledet rundt i labyrinten av frontlinjer mellom regjeringsstyrker og opprørsgrupper i Syrias nest største by. Her er alt helt stille, men når som helst kan krigen bryte ut.

Dette er nemlig snikskytteralleene.

Selger grønnsaker til soldatene

Mahmoud Memi i Aleppo

Mahmoud Memi selger grønnsaker til regjeringssoldatene i gamlebyen i Aleppo.

Foto: Hussam el Hadi / NRK

Men selv her inne finnes det folk som forsøker å skaffe seg et levebrød.

– Jeg hadde tre butikker i gamlebyen, men de er brent ned. Der solgte jeg orientalske ting til turister. Vi åpnet dette for å overleve i denne situasjonen, sier Mahmoud Memi, som selger grønnsaker og noen matvarer til soldatene og de fire-fem familiene som fortsatt bor her.

– Det er farlig. Men hvordan skal vi overleve? Dette er den eneste muligheten vi har, så vi blir her, sier han til NRK inne i sin lille butikk.

Turistattraksjon

Gamlebyen ligger rett under det historiske citadellet som de nå kriger om.

På husveggen henger minner fra en tid da dette var et turistområde, et sted hvor reisende fra alle verdenshjørner tok del i vår felles historiske arv. Aleppo er en av de aller eldste byene menneskeheten har.

Nå er den i krigens vold.

På veien blir NRK også vist det som skal ha vært tortur og henrettelsesrommet opprørene brukte da de kontrollerte disse gatene. Hva regjeringssoldatene selv gjør med fangene de tar, sier de ingenting om.

FN forsøker nå å mekle fram en våpenhvile i Aleppo. Den virker langt unna.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt