NRK Meny
Normal

SD: Fullt forståelig å avlyse nyvalg

I Sverigedemokraterna (SD) er de ikke overrasket over at det ikke utlyses nyvalg i Sverige. Nå fremmer partiet et mistillitsforslag mot statsminister Stefan Löfven.

Mattias Karlsson

Sverigedemokraterna (SD) Mattias Karlsson sier han ikke har tillit til Stefan Löfven.

Foto: PONTUS LUNDAHL / Afp

Lørdag formiddag la Löfven frem en samarbeidsavtale med de borgerlige partiene som setter en stopper for planene om et nyvalg i Sverige til våren.

SD som bidro til at Löfvens budsjettforslag ble stemt ned i desember, har hatt en økt oppslutning på de siste meningsmålingene.

– Det er fullt forståelig at de velger å gjøre dette. Det er sju partier som risikerer å tape på et nyvalg – derfor har jeg hele tiden trodd at de ikke kom til å utlyse nyvalg, sier partileder Jimmie Åkessons stabssjef Linus Bylund til Aftonbladet.

Feiger ut

Han sier at SD er det eneste partiet som ville ha gått frem ved et nyvalg, og at det i velgerens øyne kan virke som regjeringen «backer ut».

– Det kan virke som de feiger ut, men det er ikke så rart når de vet at de kommer til å tape. De velger å rømme fremfor å kjempe, sier Bylund.

Han er sikker på at et nyvalg hadde vært til SDs fordel.

– Et nyvalg hadde vært positivt for oss, men for min egen del er jeg glad for å slippe en ny avstemning. Vi har drevet valgkamp i ett år nå.

Partiets fungerende leder Mattias Karlsson sier de nå vil fremme et mistillitsforslag mot Löfven.

– Jeg har ingen tillit igjen til ham, sier Karlsson til det svenske nyhetsbyrået TT.

Da budsjettet ble nedstemt i desember, var det første gang i svensk historie at en sittende regjerings budsjett ble nedstemt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt