Schwarzenegger: Jeg var utro

Tidligere California-guvernør Arnold Schwarzenegger (63) innrømmer at han for over ti år siden fikk barn med en hushjelp. Schwarzeneggers kone i 25 år har nå flyttet ut av hjemmet deres i Brentwood.

Tidligere California-guvernør Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger har innrømmet å ha fått et barn utenfor ekteskap, og er nå separert fra sin kone Maria Shiver.

Foto: Matt Sayles / Ap

Eksguvernøren og kona Maria Shriver (55) separerte seg etter at hun fikk vite at Schwarzenegger fikk et barn utenfor ekteskapet for over ti år siden, i tiden før han stilte til valg for første gang.

Moren til barnet er en kvinne som i 20 år jobbet som hushjelp for ekteparet, skriver LA Times. Hun sluttet i jobben i januar i år.

Arnold Schwarzenegger og Maria Shriver

Arnold Schwarzenegger og Maria Shriver kysser etter innsettelsesseremonien i 2007.

Foto: Marcio Jose Sanchez / Ap

– Jeg fortjener kritikk, ikke familien min

Da Schwarzenegger tidligere i år – etter at han forlot guvernørboligen – innrømmet at barnet var hans, flyttet Shriver ut.

«Da jeg forlot stillingen som guvernør fortalte jeg kona mi om dette, som skjedde for over ti år siden», skriver Schwarzenegger i en uttalelse til LA Times sent mandag kveld.

«Jeg forstår og fortjener de sinte følelsene og skuffelsen hos mine venner og familie. Det fins ingen unnskyldninger og jeg tar fullt ansvar for lidelsene jeg har påført dem. Jeg har bedt Maria, mine barn og mine familie om unnskyldning. Jeg er oppriktig lei for det», skriver Schwarzenegger.

Han ber også om at mediene lar familien hans være i fred. «Mens jeg fortjener oppmerksomheten og kritikken, gjør ikke familien min det», avslutter Schwarzenegger uttalelsen med.

En talsmann for den tidligere førstekvinnen i California ønsker ikke å kommentere Schwarzenegger utroskap.

Shriver og Schwarzenegger møttes i 1977. Ni år senere giftet de seg, og sammen har de fire barn i alderen 13 til 21 år.

Hevdet at mannen var faren

LA Times skriver at de for å beskytte hushjelpen og hennes barn velger å ikke trykke navnene. Men avisen har snakket med kvinnen, som i et intervju i går hevdet at hennes daværende mann var barnets far.

Hushjelpen sier til avisen at hun gikk frivillig fra jobben, etter at hun nådde målet sitt om å jobbe for Schwarzenegger og Shriver i to tiår. Da LA Times hadde fått bekreftet historien fra Schwarzenegger, ønsket ikke kvinnen å kommentere.

Ifølge LA Times tok Schwarzenegger på seg det økonomiske ansvaret for barnet med en gang, og har fortsatt å betale.

Går fra hverandre etter 25 år

Forrige uke annonserte Schwarzenegger og Shriver i en felles uttalelse at de var separert. Det ble ikke nevnt noen grunn til at de gikk fra hverandre etter 25 års ekteskap.

Schwarzenegger har etter uttalelsen hintet om at separasjonen var midlertidig, og at paret jobbet for å komme sammen igjen. Venner av Shriver har uttalt at hun har vært ulykkelig i flere år, men at hun valgte å bli i ekteskapet til etter at foreldrene hennes døde og Schwarzenegger var ferdig å tjene som guvernør.

Shrivers far, Sargent Shriver, døde 18. januar i år, nesten ett og et halv år etter hans kone, Eunice Kennedy Shriver.

Ekteskapet mellom Shriver og Schwarzenegger, som har samlet en av Hollywoods mest kjente skuespillere med et medlem fra en av USAs mest kjente familier – Kennedy – har fått mye oppmerksomhet.

Som skuespiller har Schwarzenegger hatt et svært så macho image. I guvernørvalget i 2003 sto mange kvinner frem og hevdet at Schwarzenegger hadde klådd på dem i flere år.

Schwarzenegger benektet først beskyldningene, før han senere unnskyldte seg. Shriver sto sammen med mannen sin, og gikk god for at han var et skikkelig menneske.

SISTE NYTT

Siste nytt