Hopp til innhold

Savnet teddybjørn kom hjem til jul

Lillejulaften mistet fem år gamle Eva teddybjørnen sin på vei fra Edinburgh til Glasgow, til stor fortvilelse. Men med hjelp av sosiale medier ble det likevel en god jul for Eva.

Teddybjørnen Frankfurter hjem til jul

Teddybjørnen Frankfurter ble etterlyst på Twitter lillejulaften og slik fikk han komme hjem til jul.

Foto: ScotRail

Lille julaften på toget hjem fra Edinburgh til Glasgow oppdaget fem år gamle Eva Mackay at teddybjørnen hennes, Frankfurter, var borte fra sekken. Fortvilet gikk hun og moren Cath og lette etter Frankfurter gjennom togets vogner.

– Vi gikk gjennom alle ti vognene på toget og letter etter teddybjørnen. Dette var Evas første gave som min partner hadde kjøpt til henne. Derfor var det viktig for oss å finne Frankfurter. Vi var lei oss for at han plutselig var borte, sier Cath Mackay til BBC.

Men de fant ikke Frankfurter på toget.

#findfrankfurter

I et desperat forsøk for å prøve å finne teddyen, tok Cath i bruk Twitter for første gang. Sammen med et bilde av Frankfurter skrev hun en twitter-melding til togselskapet ScotRail.

– Min datter mistet teddybjørnen sin, Frankfurter, på 1630-toget til Glasgow i dag. Håper Twitter bidra til å hjelpe oss å finne ham. #lostteddy #findfrankfurter.

Laster Twitter-innhold

Plattform ni

På plattform ni på togstasjonen i Edinburgh sattLeyna Russel og hennes åtte år gamle datter Emily seg ned på en benk og ventet på neste tog til Glasgow. De rakk akkurat ikke toget som nettopp hadde gått.

– Det er vanligvis ganske mørkt på denne plattformen, og teddybjørnen var ikke så godt synlig. Men min datter oppdaget den på en benk. Barn kjenner verdien i en teddy, og den så veldig elsket ut, sier Leyna til BBC.

De tok bilde av den forlatte teddybjørnen på benken og delte det på sosiale medier. En fetter til Leyna så innlegget og han hadde også sett innlegget til Cath og koblet dermed disse sammen.

Laster Twitter-innhold

Hjem til jul

De tok Frankfurter og leverte ham til togpersonalet ved ScotRail, som gladelig tok imot teddybjørnen. I førerhuset til lokføreren fikk Frankfurter bli med toget til Glasgow.

– God ettermiddag, folkens. Det var hyggelig å ha selskap på tur til jobb i ettermiddag, tvitret lokføreren. #FindFrankfurter

Laster Twitter-innhold

Frankfurter kom hjem til Glasgow sent på lillejulaften og ble gjenforent med Eva på julaften.

Laster Twitter-innhold

Les også: «All I want for Christmas is you» satte ny rekord 24 år etter utgivelsen

Les også: – Skremmende hvor lenge ungdommene har vært alene på sosiale medier

SISTE NYTT

Siste nytt