Savnede franskmenn funnet i live

De seks franske statsborgere som var meldt savnet i Det karibiske hav, er nå funnet i god behold.

Satellitt-bilde av Sandy

Et satellittbilde av orkanen Sandy som nærmer seg østkysten av USA.

Foto: HO / Afp

Franskmennenes båt forsvant mellom den franske øya Martinique og Den dominikanske republikk søndag, da orkanen rammet området.

Det ble satt inn fly og helikopter i søket etter de savnede. Nå er alle seks funnet i god behold på Martinique. De hadde returnert til øya uten større problemer da vinden økte på.

Ifølge Sebastian Roux fra redningsselskapet Antilles-Guyane, forlot gruppa land på søndag i en motorbåt i retning av en musikkfestival på Den dominikanske republikk. De skulle ha kommet tilbake på mandag.

– Personer som står nær dem ble bekymret da de ikke dukket opp, sier Roux til nyhetsbyrået AP.

Orkanen tok livet av 69 personer gjennom sin ferd i Karibia. Mandag økte den i styrke idet den nærmet seg østkysten av USA.

375.000 mennesker i USA har fått beskjed om å evakuere New York, før orkanen treffer land. Det antas at Sandy tidligst vil treffe østkysten av USA mandag kveld lokal tid.

USA stenger trafikk og børs

På nordøstkysten av USA skaper den historisk store orkanen Sandy fullstendig kaos i flytrafikken. 7600 avganger er innstilt. I New York regner myndighetene med at all flytrafikk vil stanse natt til mandag og trolig ikke komme i gang igjen før tidligst tirsdag ettermiddag.

Kollektivtransporten ble stanset sent søndag kveld lokal tid. I tillegg til T-banen og bussene er også regiontogene parkert. Skoler vil holde stengt mandag i både New York og Philadelphia, og det samme ligger an til å skje i Washington, Boston og Baltimore.

Byens viktigste børs, New York Stock Exchange, holder stengt mandag og kanskje også tirsdag. Uværet fører også til fallende oljepriser, ifølge rapporter fra Asia mandag morgen norsk tid. Det skyldes at flere amerikanske selskaper har redusert produksjonen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt

Nå får Magdalena Andersson sin andre sjanse

Hun må styre på et borgerlig budsjett. Likevel blir Magdalena Andersson (S) i dag – igjen – Sveriges første kvinnelige statsminister.