NRK Meny
Normal

Flere savnet etter skipskollisjon i Nordsjøen

Tre sjøfolk er savnet etter at vaktskipet Maria sank rundt 40 km utenfor Den Helder i Nederland. Skipet gikk ned etter å ha kollidert med en tråler.

Vaktskipet Maria

Vaktskipet Maria hadde med seg et mannskap på fem, og tre av dem er savnet etter en kollisjon. Skipet er rundt 32 meter langt, og vises her i et arkivbilde fra 2006.

Foto: Willem Overduin

Det var rundt klokken 1.30 i natt at den nederlandske kystvakten fikk inn nødmeldingen.

Tråleren Texel 68 kunne rapportere at de hadde kjørt på et annet skip. Fartøyet de hadde truffet var vaktskipet Maria med fem personer ombord.

Et stort antall redningsressurser ble satt inn i arbeidet etter at nødmeldingen var kommet inn.

– Vi har sendt ut to redningsskip og andre fartøy i området leter også. I tillegg er to redningshelikoptre i lufta over området, sier talsmann Peter Westenberg ved den nederlandske kystvakten til nyhetsbyrået AFP.

Leter etter savnede og vil bruke dykkere

Vaktskipet Maria sank etter kollisjonen, og utviklingen skal ha skjedd fort etter sammenstøtet.

To av mannskapet ble plukket opp av sjøen av tråleren, men tre andre er fortsatt savnet.

– Nasjonalitetene til de savnede er fortsatt ukjent, sier talsmannen hos kystvakten.

Årsaken til kollisjonen er fortsatt uklar.

Den siste automatiske stedsrapporteringen skipet sendte ved hjelp av skipssporingssystemet AIS viste at de i natt var ute på oppdrag for å «å holde vakt ved rørledning».

Vaktskipet Maria gjør oppdrag for olje- og gassindustrien der arbeidet er å holde vakt mens det pågår arbeid i ulike havområder.

Kystvakten i Nederland opplyser i ei pressemelding at marinen i landet er bedt om bistand for å sende dykkere ned til vraket der det ligger rundt 40 km sørvest av byen Den Helder.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt