NRK Meny
Normal

Savna tvillinger (6) sett på ferje

De seks år gamle tvillingjentene som ble meldt savna for ti dager siden, er sett på ei ferje til Korsika.

De savnede 6-åringene Alessia (t.v.) og Livia Schepp

Seksåringene Alessia og Livia Schepp har vært savna i halvannen uke nå.

Foto: AP Photo/Keystone, Polizei Waadt / Ap

Tvillingjentene ble meldt savna etter at de ble henta av sin far, Matthias Schepp, i Sveits 30. januar i år. Schepp og jentenes mor var da midt i en vanskelig separasjon, og hadde delt omsorg for jentene.

Etter å ha reist til Italia via Frankrike, tok han livet sitt ved å kaste seg foran et tog forrige torsdag. Jentene har imidlertid ikke blitt funnet.

Tre vitner har sett tvillingene

På en nyhetskonferanse i Marseille i dag fortalte aktor Jacques Dallest at tre vitner har sett tvillingene om bord på ferja sammen med faren.

Vitnene skal ha observert familien etter at faren hade kjøpt billetter i Marseille. Dette er siste gang jentene ble sett.

– Vi vet fra passasjerer på båten mellom Marseille og Propriano at han var sammen med jentene, sa han til nyhetsbyrået AFP.

En kvinne har blant annet forklart at hun hørte barna gråte om kvelden og at hun fikk øye på tvillingene kort tid etter. Hun skal ha identifisert ei av jentene, melder AFP.

Schepp kjørte over 500 kilometer med tvillingjentene, fra den sveitsiske byen St-Sulpice til den franske middelhavskysten, der han bestilte ferjebilletter til Korsika.

Jacques Dallest

Jacques Dallest i påtalemyndigheten i Marseille kunne i dag bekrefte at flere vitner har observert de savna tvillingjentene.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters

Frykter det verste

Familien til tvillingene sier at de frykter det verste. Jentenes onkel, Valerio Lucidi, opplyste i går at familien har mottatt penger i posten, som faren postla før han kasta seg foran toget.

Brevene var postlagt i den italienske byen Cerignola, der Schepp tok sitt liv, og inneholdt til sammen 8000 euro, eller nesten 65.000 kroner.

– Det er svært bekymringsfullt fordi teorien vår om at han kan ha betalt noen for å skjule jentene ikke lenger holder, sa Lucidi.

Politiet jobber med flere ulike teorier, en av dem er at faren kasta jentene over bord.

Leter i flere land

Fransk og italiensk politi samarbeider under letinga etter de to jentene. Både hunder og helikopter blir tatt i bruk i leteaksjonen.

Onkelen opplyser at de to snakker både italiensk og fransk flytende, og at de begge vil være i stand til å søke hjelp dersom de blir overlatt til seg selv.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt